Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Ukrainos fronte užfiksuota okupantų pusėje kovojusi moteris – ir štai iš kur jos greičiausiai atvyksta

47-oji mechanizuotoji brigada fronte likvidavo Rusijos okupantę, dalyvavusią puolime Donecko srityje. Filmuotą medžiagą, kurioje užfiksuotas rusų pėstininkės pralaimėjimas, paskelbė brigados kariai.

 Ukrainos fronte užfiksuota okupantų pusėje kovojusi moteris.<br> Stopkadras
 Ukrainos fronte užfiksuota okupantų pusėje kovojusi moteris.<br> Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2024, 8:24 AM, atnaujinta Jul 3, 2024, 9:20 AM

47-ajai brigadai priklausantis smogiamųjų bepiločių lėktuvų kuopos batalionas publikavo filmuotą medžiagą, kurioje užfiksuotas okupantų puolamosios grupės, kurioje buvo ir moteris, pralaimėjimas.

Rusijos ginkluotųjų pajėgų kareivė, kuri gali būti kone pirmoji patikimai patvirtinta smogikė okupantė, nukentėjo nuo FPV dronų.

Pirmiausia okupantė patyrė sužalojimus nuo skeveldrų rankos ir liemens srityse, tačiau liko gyva. Prie jos priėjo kitas karys, kuris ėmė teikti medicininę pagalbą – tačiau galiausiai juos abu nukovė sprogmuo.

Tai, kad ši moteris buvo specializuota šaulė, įrodo jos aukštos kokybės įranga ir asmeninis ginklas – šturmo šautuvas „AK-12“.

Mobilizacija iš moterų kolonijų

„Militarnyj“ atkreipia dėmesį, kad pastaruoju metu internete paskelbta nemažai nepatvirtintų teiginių apie moterų kalinių dalyvavimą Rusijos okupacinių pajėgų šturmo batalionuose „Štorm V“.

Ypač apie tai viena pirmųjų praėjusių metų rugpjūtį pranešė projekto „Русь сидящая“ įkūrėja Olga Romanova. Ji teigė, kad apie penkiasdešimt moterų buvo užverbuotos iš vietinės kolonijos užgrobtame Snižnės mieste Donecko srityje. Dar šimtas buvo paimta iš kolonijų pietų Rusijoje.

Tačiau nuo to laiko konkrečių įrodymų, kad kalinės iš moterų kolonijų būtų verbuojamos į Rusijos ginkluotąsias pajėgas, nebuvo.

Tačiau Rusijos mobilizacijos kampanija garsėja kitais „laimėjimais“. Kaip anksčiau pranešė „Militarny“, Rusijos kariuomenėje kariavo ir kanibalas, suvalgęs žmogaus širdį, ir maniakas prievartautojas.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.