Įspūdinga sprogimų serija: ukrainiečiai sutalžė visą rusų karinį konvojų

2024 m. liepos 3 d. 13:37
Lrytas.lt
Rusijos pajėgos per ukrainiečių smūgių seriją neteko mažiausiai septynių karinių mašinų konvojaus, teigia Ukrainos 79-oji atskiroji oro desanto šturmo brigada.
Daugiau nuotraukų (1)
Brigada savo „Telegram“ kanale paskelbė įrašą, kuriame, pasak jos, matyti, kaip smogiama į Rusijos konvojų Novomychailivkos rajone, okupuotoje Donecko srityje.
Sekmadienį brigada rašė, kad „okupantai atvėrė tikrą portalą į pragarą“, nes Ukrainos kariai „sunaikino septynias jų pėstininkų kovos mašinas“. 62 sekundžių trukmės vaizdo įraše iš skirtingų kampų rodomos skirtingu paros metu atakuojamos ir sprogstančios karinės mašinos.
Pranešime sakoma, kad pajėgos surengė koordinuotą ataką, kurią įvykdė dronų operatoriai, prieštankinių ginklų artileristai ir desantininkai, „padėję minas būtent ten, kur jų reikėjo“.
„Kai kurie rusai pasirodė stebėtinai atkaklūs ir sugebėjo pasislėpti viename iš namų, tačiau Ukrainos aviacija nesuteikė užpuolikams nė menkiausios galimybės“, – teigiama įraše.
Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Geraščenka pasidalijo vaizdo įrašu savo „X“ paskyroje. „Galingi kadrai: kelios pėstininkų kovos mašinos sudegė nedideliame plote. Per nepavykusį puolimą priešas neteko 7 pėstininkų kovos mašinų su pėstininkais“, – rašo jis.
Parengta pagal „Newsweek“.
karinė technikakonvojussunaikinimas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.