Įspūdingi vaizdai: pademonstravo kaip metalo laužu pavertė dvi rusų raketines sistemas

2024 m. liepos 2 d. 15:22
Lrytas.lt
Skirtingose fronto linijos dalyse Ukrainos kariai, naudodami FPV (angl. first-person view) dronus, sunaikino du rusiškus daugkartinius raketų paleidimo įrenginius „Grad“, rašo „Militarnyj“.
Daugiau nuotraukų (1)
Kariai paskelbė tai įrodančius vaizdo įrašus.
65-osios mechanizuotosios brigados kariai paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip FPV dronas pataiko į rusišką raketinę sistemą „BM-21 Grad“ ir sukelia galingą sprogimą, matomą dideliu atstumu – nepaisant to, kad sistemą saugojo „grotelės“ (savotiškas tinklelis, kuris turėjo apsaugoti raketinę sistemą nuo bepiločių orlaivių smūgių).
Rusijos ir Ukrainos karo veiksmų eigą stebintys apžvalgininkai nustatė, kad rusiška sistema buvo aptikta ir sunaikinta laikinai okupuotoje Zaporožės srities teritorijoje.
Antrąjį rusišką „Grad“ FPV dronu sunaikino 47-osios mechanizuotosios brigados kariai Donecko srityje. Šią sistemą taip pat saugojo „grotelės“.
Apžvalgininkų duomenimis, rusiška raketinė sistema buvo aptikta ir sunaikinta netoli Krasnohorivkos kaimo.
FPV dronai tapo svarbiu technologiniu sprendimu karinėse operacijose, suteikiančiu naujų galimybių nugalėti priešą. Rusijos ir Ukrainos kare tokie bepiločiai orlaiviai naudojami jau kelerius metus ir jie efektyviai naikina techniką bei gyvąją jėgą, rašo „Militarnyj“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.