Pastebėta, kad Ukrainos pusėje kovojantys rusai turi naują ginkluotę

Ukrainos pusėje kovojančių Rusijos savanorių korpuso kariai turi šarvuotį „BTR-70“ su koviniu moduliu „BM-7 Parus“. Vaizdo įrašą paskelbė „Vodograi Telegram“ kanalas.

 Ukrainos pusėje kovojančių Rusijos savanorių korpuso kariai turi šarvuotį „BTR-70“ su koviniu moduliu „BM-7 Parus“.<br> „Vodograi Telegram“ nuotr.
 Ukrainos pusėje kovojančių Rusijos savanorių korpuso kariai turi šarvuotį „BTR-70“ su koviniu moduliu „BM-7 Parus“.<br> „Vodograi Telegram“ nuotr.
Kovos modulis „BM-7 Parus“.<br> Atvirųjų šaltinių nuotr.
Kovos modulis „BM-7 Parus“.<br> Atvirųjų šaltinių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-07-01 10:19, atnaujinta 2024-07-01 10:21

Filmuotoje medžiagoje matyti, kad šis šarvuotis turi į „BTR-80“ panašų oro liuką.

Ukrainos gynybos pramonė prieš prasidedant Rusijos ir Ukrainos karui aktyviai vykdė „BTR-70“ modernizavimą, ir dauguma modernizuotų modelių turėjo liukus, panašius į „BTR-80“ – todėl, pavyzdžiui, vaizdo įraše gali būti „BTR-70M“ arba „BTR-70T“.

Verta pažymėti, kad apie tokį atnaujinimą viešai pranešama pirmą kartą – todėl gali būti, kad tai vienkartinis atvejis.

Idėja įrengti 30 mm kalibro ginklą „BTR-70“ toli gražu nėra nauja, nes anksčiau panašūs eksperimentai buvo atliekami su „BTR-7“ („BTR-7DI“), kuris buvo apginkluotas koviniu moduliu „Ingul“. Be to, „BTR-70M“ variantai su indeksais „BTR-70-KBA-2“ ir „BTR-70 Grom“ buvo apginkluoti atitinkamai 30 mm „KBA-2“ ir „ZTM“ pabūklais.

Taip pat matyti, kad modernizuotame „BTR-70“ sumontuota „BM-7 Parus“ versija be prieštankinių raketų paleidimo įrenginių.

Prasidėjus plataus masto Rusijos ir Ukrainos karui, „Parus“ buvo sumontuotas ant šarvuočio, sukurto „MT-LBU“ pagrindu.

„BM-7 Parus“

Ukrainietiškas kovinis modulis „Parus“ yra modulis su nuotolinio valdymo ginkluotės sistema, kurio operatorius ir vadas dirba kovinės mašinos viduje. Šis modulis neužima vietos karo mašinos viduje, todėl jį galima įrengti daugelyje kovinių transporto priemonių.

Vadas turi atskirą panoraminio stebėjimo, taikinio paieškos ir nukreipimo įrenginį „Panorama-2P“ ir valdymo pultą, skirtą dubliuojančiam ginklo valdymui, per šaulio stebėjimo prietaisus. Nukreipimą į taikinį ir ugnies valdymą atlieka „Track-M“ sistema.

Pagrindinė kovinio modulio „BM-7 Parus“ ginkluotė – 30 mm automatinis pabūklas „ZTM“, 7,62 mm kulkosvaidis ir 30 mm granatsvaidis „KBA-117“.

Kovinis modulis taip pat gali būti apginkluotas prieštankinių raketų sistema „Barjer“, rašo „Militarnyj“.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.