Duomenų centrų operatoriai DEAC ir „Duomenų logistikos centras“ stiprina savo pajėgas Šiaurės Europoje su nauju prekiniu ženklu „Delska“

2024 m. liepos 1 d. 08:00
Minint 25 metus nuoseklaus darbo duomenų centrų paslaugų rinkoje, Latvijos bendrovė „DEAC“ ir Lietuvos įmonė „Duomenų logistikos centras“ (DLC) žengia dar vieną svarbų žingsnį, jungiantis po bendru „Delska“ prekiniu ženklu. Šis strateginis DEAC ir DLC prekinių ženklų sujungimas suteiks naudos abiejų bendrovių verslui, siūlant patikimus ir technologiškai kompleksinius debesijos, IT infrastruktūros talpinimo ir duomenų perdavimo sprendimus Baltijos ir Europos regione.
Daugiau nuotraukų (2)
Abi bendrovės priklauso „Baltic Rezo“ įmonių grupei, kuri yra tiesiogiai valdoma Šveicarijos investicinio fondo „Quaero European Infrastructure Fund II“ (QEIF II), pastarasis nuo 2020 m. priklauso „Quaero Capital“. Pagrindinės investicinės kryptys yra į ryšių, duomenų perdavimo tinklų ir skaitmeninės duomenų saugojimo infrastruktūros plėtrą ir vystymą. Svarbu atkreipti dėmesį, kad juridiniai asmenys abiejose šalyse liks tie patys, keičiant tik prekinį ženklą.
„Siekdami padėti įveikti kylančius IT iššūkius mūsų klientams ir verslo partneriams iš daugiau nei 40 šalių, mes pradedame strategiškai svarbią prekinio ženklo keitimo kelionę, apimančią glaudesnį abiejų įmonių bendradarbiavimą ir išplėstą paslaugų spektrą. Naujojo prekės ženklo vystymo kryptis yra klientai ir individualus požiūris į jų verslą. Mūsų stiprybė glūdi specifiniams verslo sričių poreikiams individualiai pritaikytuose sprendimuose.“ – komentuoja DEAC ir DLC generalinis direktorius Andris Gailitis.
„Delska“ pagrindinės vertybės yra atvirumas, lankstumas ir patikimumas. Abi bendrovės taip pat pabrėžia saugumą, kokybę ir tvarumą, pasirinkdamos naudoti žaliąją energiją ir „Neste MY“ dyzeliną iš hidruoto augalinio aliejaus (angl. HVO) rezerviniams elektros generatoriams.
Dirbtinio intelekto spartus vystymasis, augantys poreikiai apdoroti didelės apimties duomenis (angl. big data) , edge computing IT sprendimai ir didelio galingumo reikalaujančių duomenų saugojimo sistemų poreikis paspartino duomenų centrų statybas regione.
Tam, kad atliepti augančius verslo poreikius talpinti vis daugiau elektros energijos reikalaujančią IT infrastruktūrą didžiausiuose Europos tinklų sujungimo mazguose (angl. internet exchange point), Latvijoje šiuo metu yra statomas naujas 10 MW duomenų centras. Naujasis duomenų centras planuojamas įvesti į eksploataciją jau 2025 m. Pagal naujausias technologijas pastatytas duomenų centras bus sertifikuotas pagal LEED ir Tier 3 tarptautinius standartus ir taps vienu tvariausių regione. Šiuo metu jau yra priimami išankstiniai projektiniai klientų užsakymai iki 100 kW per serverinę spintą IT infrastruktūros talpinimui ir iki 1000 vnt. serverinių spintų talpinimui. Prireikus, duomenų centro projektinė galia gali būti didinama ir iki 50 MW, taip pat kaip ir kitos techninės savybės pritaikytos pagal unikalius kliento poreikius.
Vykdant aktyvią regioninių duomenų centrų ir duomenų perdavimo ekosistemos plėtrą, „Delska“ savo augimo planuose yra numačiusi naujo duomenų centro statybas Vilniuje ir netrukus, dar prisijungsiančius prie įmonių grupės, kitus telekomunikacijų rinkos dalyvius. Ypatingai stambių klientų verslo tęstinumo užtikrinimui naudojami esami bendrovių duomenų centrai Rygoje ir Vilniuje bei PoP taškai (angl. Point-of-Presence) Frankfurte, Amsterdame ir Stokholme.
„Delska“ siūlo kompleksinį IT paslaugų spektrą – debesiją, dedikuotų serverių ir saugyklų nuomą, IT sistemų ir tinklo apsaugos sprendimus, duomenų perdavimo sprendimus ir IT sistemų administravimo paslaugas. „Papildomai, šalia jau šiuo metu įgyvendintų ir prieinamų virtualių serverių automatinio įdiegimo, naudojantis mūsų savitarnos platforma mažoms ir vidutinėms įmonėms, IT bendrovėms, programinės įrangos produktų kūrėjams ir startuoliams, šiais metais pradėsime teikti akimirksniu aktyvuojamus ir paruoštus naudojimui dedikuotus serverius (angl. bare metal server), kas leis dar labiau palengvinti klientų IT specialistų kasdienybę,“ – pabrėžia A.Gailitis.
Sužinokite daugiau: www.delska.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.