Ukrainiečiai jau antrąkart atakavo labai neįprastą taikinį – ir štai kodėl

2024 m. birželio 28 d. 08:20
Lrytas.lt
Ketvirtadienį, birželio 27 d., Ukrainos dronai „Liutyi“ atakavo gana neįprastą taikinį. Tai buvo Redkino eksperimentinė gamykla, kuri yra už 500 km nuo Ukrainos sienos Tverės srityje, Rusijoje.
Daugiau nuotraukų (1)
Neoficialių rusų šaltinių duomenimis, į taikinį pataikė keturi bepiločiai orlaiviai. Vienas jų pramušė vieno iš cechų stogą, du pataikė netoliese, taip pat dar vienas pažeidė vamzdyną ir sukėlė gaisrą.
Tai jau antrasis žinomas išpuolis prieš šią Rusijos gamyklą. Pirmasis smūgis įvyko 2023 m. rugsėjo 13 d. Tapo žinoma, kad vienas dronas nukrito, po tariamo numušimo. Jis nukrito ant sandėlio ir sukėlė gaisrą.
Redkino eksperimentinė gamykla yra gana unikali Rusijos Federacijos įmonė. Nors ji nėra galutinių gynybos produktų gamintoja, nuo jos darbo priklauso daugybė Rusijos gynybos įmonių aviacijos, raketų ir kosmoso pramonės. Pagrindinis gamyklos produkcijos užsakovas yra Rusijos Federacijos gynybos ministerija.
Gynybos bendrovė „Aviatek“, „Rostvertol“, taip pat federalinis dvejopo naudojimo technologijų centras „Sojuz“ yra vienos iš pagrindinių įmonių, priklausančių nuo gamyklos darbo. Tai nėra galutinis sąrašas – nes į jį įtraukta daugiau kaip 400 įmonių.
Gynybos bendrovė „Aviatek“ yra atvirosios akcinės bendrovės „Almaz-Antey“ dalis. Ji gamina priešlėktuvines raketas, katapultavimosi sėdynes ir orlaivių komponentus. „Rostvertol“ gamina sraigtasparnius „Mi-26“, „Mi-28“ ir „Mi-35“.
Federalinis dvejopo naudojimo technologijų centras „Sojuz“ yra pirmaujantis ir pagrindinis tarpžemyninių balistinių raketų, įskaitant „RT-2PM2 Topol-M“, „RS-24 Yars“ir „RSM-56 Bulava“, taip pat balistinių raketų „Iskander“ ir kt., kietojo kuro variklių kūrėjas ir gamintojas.
Pažeistoje chemijos gamykloje gaminami produktai – specialios dervos kompozitinėms medžiagoms, epoksidiniai kietikliai, aukštos temperatūros korozijai atsparios medžiagos ir jų gamybai skirti priedai, volframo junginiai ir korozijos inhibitoriai.
Ši bendrovė taip pat yra viena iš tų, kurios gamina specifines silikono medžiagas. Jų importas į Rusijos Federaciją buvo problema nuo 2014 m. rašo „Defense Express“.
Karo pramonėgamybaRusija
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.