Rusijos karinės pajėgos gauna naują ginkluotės partiją – ir štai kuo ji pasižymi

2024 m. birželio 28 d. 10:07
Lrytas.lt
Rusijos valstybinis ginklų konglomeratas „Rostek“ paskelbė apie naujos 152 mm ratinių savaeigių haubicų „2S43 Malva“ partijos pristatymą Rusijos kariuomenei.
Daugiau nuotraukų (1)
Pasak „Rostek“, šios haubicos, palyginti su vikšrinėmis, pasižymi didesniu manevringumu, ilgesniu tarnavimo laiku ir ekonomiškesne eksploatacija.
„Malva“ sukonstruota ant „BAZ“ važiuoklės su 8×8 ratų konfigūracija. Ji turi visų ratų pavarą ir galingą dyzelinį variklį, todėl gali įveikti sudėtingas vietoves. Haubica turi automatinę ugnies valdymo sistemą, kuri apskaičiuoja visų tipų šaudmenų šaudymo parametrus ir apima „vienalaikio šaudymo“ režimą, leidžiantį vienu metu pataikyti į taikinį keliais sviediniais, šaudant skirtingomis trajektorijomis ir skirtingu greičiu.
Bendrovė „Rostek“ pabrėžė logistinę „Malvos“ naudą – ypač jos suderinamumą su kariniais transporto lėktuvais. Haubicą galima sutalpinti į lėktuvo „Il-76“ krovinių skyrių, todėl ją galima greitai dislokuoti dideliais atstumais.
Sukurta naikinti įvairius taikinius, haubica „Malva“ gali atakuoti vadavietes, gynybinius statinius, artilerijos ir raketų baterijas, priešlėktuvinės gynybos sistemas, šarvuotas kolonas ir priešo personalą.
Naujosios „Malva“ haubicos jau pastebėtos mūšio lauke Belgorodo srityje, netoli Ukrainos sienos, rašo „Defence Blog“.
ginkluotėartilerijahaubica
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.