Ukrainiečiai sunaikino rusų „transformerį“ – jis išduoda nepavydėtiną Rusijos situaciją

2024 m. birželio 27 d. 11:58
Lrytas.lt
Ukrainos ginkluotosios pajėgos smogė į rusišką pėstininkų kovos mašiną, kuri buvo transformuota į šarvuotąjį transporterį, rašo „Militarnyj“.
Daugiau nuotraukų (1)
Sunaikinto rusų šarvuočio nuotrauką socialiniame tinkle „X“ paskelbė Ukrainos 47-osios atskirosios mechanizuotosios brigados padalinio kariai.
Perdarytoje pėstininkų kovos mašinoje buvo išplėstas keleivių skyrius – kad jame tilptų daugiau karių.
Be to, iš kovos mašinos buvo pašalintas kulkosvaidžio bokštelis, todėl buvo galima padidinti šonų aukštį ir įrengti stebėjimo angas.
Sprendžiant iš nuotraukoje matomų aplink kovos mašiną išmėtytų metalo lakštų, perdarymo metu greičiausiai buvo įrengtas uždaras stogas, užtikrinantis minimalią apsaugą nuo numetamos amunicijos ir FPV (angl. first person view) dronų.
Tai ne pirmas atvejis, kai rusai savo kovos mašinas perdaro į šarvuotuosius transporterius su didesne pėstininkų skyriaus talpa: tokią praktiką skatina nepakankamas kiekis šarvuočių – kadangi rusai kiekvieną mėnesį prarandą reikšmingą jų skaičių.
Dėl prasto inžinerinio parengimo, organizavimo ir veiksmų koordinavimo daugumoje puolimų rusai praranda nuo 80 iki 100 proc. juose dalyvaujančių šarvuočių.
Anksčiau Lrytas.lt pranešė, kad Ukrainos kariai sunaikino retą rusišką „frankenšteiną“ – ant sunkvežiminio sumontuotą priešpovandeninių raketų paleidimo įrenginį „RBU-6000“.
Kadangi fronto linijoje trūksta artilerijos sistemų, rusai ant sausumos technikos pradėjo montuoti jūrinius ginklus, rašo „Militarnyj“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.