NKSC ir Lietuvos kriminalinio policijos biuro specialistai kartu analizuos kibernetines grėsmes

Birželio 26 d. Nacionalinis kibernetinio saugumo centras (NKSC) ir Lietuvos kriminalinės policijos biuras pasirašė bendradarbiavimo susitarimą dėl abiejų institucijų specialistų bendros veiklos NKSC Nacionaliniame kibernetinių grėsmių analizės skyriuje.

NKSC ir Lietuvos kriminalinės policijos biuras pasirašė bendradarbiavimo susitarimą dėl abiejų institucijų specialistų bendros veiklos NKSC Nacionaliniame kibernetinių grėsmių analizės skyriuje.<br> KAM nuotr.
NKSC ir Lietuvos kriminalinės policijos biuras pasirašė bendradarbiavimo susitarimą dėl abiejų institucijų specialistų bendros veiklos NKSC Nacionaliniame kibernetinių grėsmių analizės skyriuje.<br> KAM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Krašto apsaugos ministerija

Jun 26, 2024, 2:48 PM

„Kibernetinio saugumo grėsmių analizė yra vienas iš esminių nacionalinio saugumo elementų. Jis leidžia iš anksto informuoti organizacijas apie pasirodžiusias naujas kibernetines atakas, o organizacijoms operatyviai pritaikyti reikiamas saugos priemones. Tai užtikrina ne tik valstybės institucijų, bet ir verslo bendrovių apsaugą nuo kibernetinių atakų, stiprina visuomenės pasitikėjimą skaitmenine infrastruktūra ir prisideda prie visos šalies saugumo,“ – sako Liudas Ališauskas, NKSC direktorius.

Kibernetinis saugumas yra neatsiejama šiuolaikinės visuomenės saugumo dalis. Kartu su NKSC specialistais, mes galime greičiau ir efektyviau reaguoti į besikeičiančias kibernetines grėsmes. Šis bendradarbiavimas leis mums dalintis svarbia informacija, stiprinti kibernetinių atakų prevenciją ir užtikrinti geresnę apsaugą tiek valstybės, tiek privačioms institucijoms. Kartu mes galime užtikrinti, kad Lietuvos skaitmeninė erdvė būtų saugi ir patikima visiems jos naudotojams,“ – sako Arūnas Maskoliūnas, Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas.

Lietuvos kriminalinio policijos biuro ir NKSC specialistai dirbdami kartu vykdys nuolatinį Lietuvos kibernetinių grėsmių vertinimą, bendradarbiaudami su kitomis grėsmių stebėjimą vykdančiomis institucijomis atliks jų analizę, dalinsis turima informacija su kritines paslaugas Lietuvoje teikiančiomis organizacijomis.

„Institucijų bendras darbas leis turėti išsamesnį nacionalinės kibernetinės erdvės suvokimą, atlikti išsamesnį ir gilesnį grėsmių vertinimą ir koordinuotai reaguoti į besikeičiančias grėsmes“, – sako L. Ališauskas.

Bendra ekspertų komanda darbą NKSC Nacionaliniame kibernetinių grėsmių analizės skyriuje pradės nuo liepos 1 d.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.