Gamykloje pastebėta nauja rusų karo mašina

2024 m. birželio 17 d. 10:44
Lrytas.lt
Kurgano mašinų gamyklos (KMZ) surinkimo linijose pastebėta gaminama pėstininkų kovos mašina „Kurganec-25“.
Daugiau nuotraukų (1)
Apie naująją kovos mašiną sužinota iš gamyklos viduje padarytos nuotraukos, kurioje matyti naujosios „Kurganec-25“ korpusas – šalia šiuo metu gaminamų „BMD-4M“ mašinų.
Per 2015 m. Pergalės dienos paradą Maskvoje debiutavęs „Kurganec-25“ yra reikšmingas posūkis nuo senesnių sovietinių konstrukcijų. Tačiau mašinos gamyba vėlavo ir kilo neaiškumų, ar ji sulauks plataus pritaikymo Rusijos kariuomenėje.
„Kurganec-25“ sukurtas taip, kad užtikrintų geresnę apsaugą, mobilumą ir ugnies galią. Jame įdiegta moderni skaitmeninė valdymo sistema, patobulinta šarvuotė ir aktyvi apsaugos sistema, skirta įvairioms grėsmėms, įskaitant prieštankines valdomas raketas, atremti. Mašinoje įrengtas nuotoliniu būdu valdoma ginklų bokštelis, ginkluotas 30 mm pabūklu, suporintu kulkosvaidžiu ir prieštankinėmis raketomis.
„Kurganec-25“ pradėtas kurti 2000-ųjų pradžioje – nes reikėjo naujos kartos šarvuotų transporto priemonių, kurias būtų galima pritaikyti įvairioms užduotims, įskaitant pėstininkų kovą, šarvuotą personalo transportavimą ir vadovavimo operacijas.
Tikėtasi, kad pradinė gamyba bandomosioms karinėms operacijoms bus pradėta 2015 m., o visavertė buvo gamyba numatyta 2017 m.
Šios naujosios pėstininkų kovos mašinos gamyba rodo, kad toliau siekiama modernizuoti Rusijos kariuomenės įrangą ir išlaikyti jos gynybinius pajėgumus, rašo „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.