Siūlo tokį greitą internetą, kokio Lietuvoje dar nebuvo: nuo šiol laiko praleidimas namuose – kaip niekada malonus

Norite stebėti svarbias varžybas ar su šeima pažiūrėti filmą ar pažaisti kompiuterinį žaidimą, o gal turite darbo pokalbį, tačiau abejojate dėl interneto kokybės? Ši problema – jau praeityje. „Fastlink“ pirmiesiems Lietuvoje pasiūlius greičiausią tvarų šviesolaidinį (PON) internetą, privatūs bei verslo klientai jau gali džiaugtis interneto greičiu, kuris siekia net iki 10 Gbps. Įsivaizduokite kai siunčiatės didelį failą arba didelį duomenų masyvą – per sekundę galite parsisiųsti daugiau kaip vieną gigabaitą duomenų. Aukščiausios kokybės filmą, kuris užima 20GB, parsisiųstumėte greičiau nei per 20 sekundžių. Tai yra 5 kartus spartesnis internetas už „Fastlink“ iki dabar siūlytą privatiems ir verslo klientams – iki 2 Gbps.

Iki 10 Gbps interneto greitis teikiamas naudojant pažangią, tvarią PON technologiją.
Iki 10 Gbps interneto greitis teikiamas naudojant pažangią, tvarią PON technologiją.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-05-13 15:00

Iki šiol nei vienas operatorius Lietuvoje tokio tvaraus šviesolaidinio (PON) interneto plano klientams nėra siūlęs, todėl įmonės klientai gali naudotis išskirtinai geru pasiūlymu. Iki 10 Gbps interneto greitis teikiamas naudojant pažangią, tvarią PON technologiją. Ši šviesolaidinio PON (Passive Optical Network) interneto technologija yra ypatingai draugiška gamtai ir tvari, nes palaikant tokį didelį duomenų perdavimo greitį įranga sunaudoja ypatingai mažą elektros energijos kiekį.

Šis naujas pasiūlymas ne tik parodo technologijų progresą, bet ir tampa nepakeičiamu įrankiu žmonėms, siekiantiems neprilygstamos interneto patirties. Juk visi nori sklandžiai dirbti tiek darbe, tiek iš namų ar praleisti laisvalaikį su šeima ne tik be interneto trukdžių, bet dar ir turėdami itin spartų internetą.

10 Gbps interneto greitis, pirmiausia, gali būti naudingas tiems, kurie dažnai ir intensyviai naudojasi internetu, ypač jei namuose yra daug įrenginių ar yra ypatingi reikalavimai interneto greičiui. Vienas šeimos narys nori naudotis kompiuteriu, kitas naršyti telefone, o trečias žiūrėti filmą? Tai netaps problema. „Fastlink“ siūloma paslauga išsiskiria itin dideliu greičiu ir mažu vėlinimu. Vartotojai vienu metu gali patogiai namuose naudotis daugybe įrenginių ir nesusidurti su ryšio problemomis. Nesvarbu, kiek šeimoje narių – kiekvienas iš jų galės naudotis sparčiai veikiančiu internetu. Turint tokį greitį galima nesijaudinti dėl prijungiamų įrenginių kiekio.

HD, UHD (4K), ar net 8K raiškos filmą ar programinės įrangos didelius masyvus, žaidimus parsiųsite akimirksniu. Siuntimas įvyks žaibiškai, vos per kelias sekundes ir pradžiugins net viską mačiučius arba didžiulę patirtį turinčius, žaidimų mėgėjus, virtualios realybės entuziastus ir pan.

Klientams svarbu ir tai, kad galėtų be papildomų trikdžių stebėti aukštos kokybės vaizdo transliacijas. Jei su antrąja puse ar šeima mėgstate žiūrėti įrašus ar filmus, dėl vaizdo kokybės rūpintis nebereikės. „Fastlink“ siūlomo interneto iki 10 Gbps greitis užtikrins, kad transliuojamas vaizdas būtų sklandus, aukštos kokybės. Naudojantis šia paslauga galima žiūrėti net ir kelias 4K, 8K kokybės vaizdo transliacijas be jokių sutrikimų ar kokybės suprastėjimo.

Su šia nauja „Fastlink“ paslauga išmanios namų sistemos ir jų automatizacija irgi gali maloniai nustebinti. Naudojantis sparčiu internetu, išmanieji namų automatizavimo įrenginiai veiks greitai ir sklandžiai, kontroliuosite savo namus nuotoliniu būdu be jokių sutrikimų.

„Fastlink“ šviesolaidinį PON internetą su iki 10 Gbps greičiu siūlo ir verslo klientams, kuriems svarbu vienu metu turėti online konferencijas su didelės raiškos vaizdu, greitai išsiųsti ir gauti ypač didelius failus, akimirksniu sukurti turimų failų atsargines kopijas ir kitiems išskirtiniams verslo poreikiams. Galima prijungti ir ypatingai dideles įmones prie tokio spartaus interneto. Reikalui esant galima pasidaryti visų savo turimų duomenų archyvo kopiją dešimt kartų greičiau nei anksčiau, o tai yra ypatingai svarbu nuotraukų, video redaktoriams, projektuotojams, architektams ir t.t.

„Fastlink“ šiuo metu platina viešą obligacijų emisiją ir investuotojams siūlo itin geras sąlygas. Šiuo būdu kiekvienas gali ne tik papildomai uždirbti bet ir prisidėti prie konkurencingumo didinimo telekomunikacijų srityje bei technologinio vystymo, kuris sudarys klientams galimybes naudotis geresnėmis telekomunikacijų paslaugomis. „Fastlink“ telekomunikacijų paslaugas siūlo ypač mažomis kainomis, todėl investuojantys į obligacijas prisidės prie kainų augimo pristabdymo Lietuvos rinkoje bei tvarių, draugiškų aplinkai technologijų plėtros. Daugiau informacijos apie viešą obligacijų platinimą pateikiama čia.

Įmonė siekia tęsti technologinę lyderystę Lietuvos telekomunikacijų rinkoje ir įvesti naujas technologines galimybes ir produktus. „Fastlink“ nuo 2006 m. retransliavo Unicast tecnologiją ir jau 2010 m. šią technologiją pristatė rinkai vieni pirmųjų Baltijos šalyse. Multicast technologiją pakeitė Unicast, kuri suteikia galimybę klientams gauti personalizuotą turinį. 2017 m. „Fastlink“ pirmieji Lietuvoje klientams suteikė galimybę žiūrėti 4K UHD kokybės turinį.

Stengdamiesi vartotojams suteikti dar geresnę patirtį siūlo žiūrėti išmaniąją televiziją visiškai nemokamai. Tereikia užsiregistruoti ir atsiųsti FASTLINK TV programėlę ir džiaugtis nemokama išmaniąja televizija telefonuose, televizoriuose, planšetiniuose kompiuteriuose bei kituose išmaniuosiuose įrenginiuose. Šia „Fastlink“ programėle jau naudojasi tūkstančiai klientų visoje Lietuvoje. „Fastlink“ programėlėje galima televizijos laidas ar filmus atsukti, prasukti, žiūrėti nuo pradžių, peržiūrėti praleistą laidą ar seriją, pakeisti kalbą. Galima klausyti radijo programų ir žiūrėti filmų biblioteką.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.