Atstatyta visų valstybinių institucijų svetainių veikla

Informacinės visuomenės plėtros komitetas (IVPK) nurodo, kad po trečiadienio vakarą įvykusio gedimo atstatyta visų valstybės institucijų svetainių veikla.

Informacinės visuomenės plėtros komitetas (IVPK) nurodo, kad po trečiadienio vakarą įvykusio gedimo atstatyta visų valstybės institucijų svetainių veikla.<br>J.Stacevičiaus asociatyvinė nuotr.
Informacinės visuomenės plėtros komitetas (IVPK) nurodo, kad po trečiadienio vakarą įvykusio gedimo atstatyta visų valstybės institucijų svetainių veikla.<br>J.Stacevičiaus asociatyvinė nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Raminta Majauskaitė

2024-03-21 12:34, atnaujinta 2024-03-21 12:36

„Galiu patvirtinti, kad visos pagrindinės paslaugos atstatytos. Šiuo metu vyksta bendravimas su paslaugų gavėjais, institucijomis. Techninė komanda dar tikrina, ar viskas tvarkoje, ar viskas veikia“, – Eltai ketvirtadienį teigė IVPK Valstybės informacinių technologijų paslaugų departamento laikinasis vadovas Juzefas Statkevičius.

„Prezidentūros tinklapis irgi veikia jau keletą valandų. Platformoje viskas buvo atstatyta dar naktį, bet ryte dėl sutrikimo buvo pasekmės pačiame tinklapyje“, – aiškino jis.

J. Statkevičiaus teigimu, sutrikimas nėra susijęs su kibernetinėmis atakomis. Pasak jo, kilo problema programinėje įrangoje.

„Priežastis yra platformos techninės programinės įrangos sutrikimas. Žinome, dėl ko jis įvyko. Detalės analizuojamos, kuriama vidinė atskaita. Šiuo metu dirbama ties prevencijomis“, – pažymėjo jis.

ELTA ir lrytas.lt primena, kad trečiadienio vakarą dėl gedimo sutriko Vyriausybės, Prezidentūros ir dalies ministerijų interneto svetainių veikla.

Taip pat kelias valandas buvo nepasiekiamos tokių valstybės institucijų kaip Policijos departamentas, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), Valstybės duomenų agentūra interneto ir pats IVPK svetainių puslapiai.

Trečiadienį, apie 22 val., IPVK pranešė, kad gedimas, kuris apie 18.40 val. buvo fiksuotas duomenų centre, pašalintas. Tačiau ketvirtadienio rytą dar nebuvo pasiekiama Prezidentūros interneto svetainė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.