Netikėta: Ukraina turi daugiau karo lėktuvų, nei plataus masto karo pradžioje

Ukrainos karinės oro pajėgos nuo pilno masto invazijos pradžios gerokai padidino kovinių orlaivių skaičių. Apie tai pranešė 7-osios taktinės aviacijos brigados vadas Jevhenas Bulacikas.

 Ukrainos karinių oro pajėgų lėktuvas „Su-27P“.<br> Wikimedia commons.
 Ukrainos karinių oro pajėgų lėktuvas „Su-27P“.<br> Wikimedia commons.
 7-osios taktinės aviacijos brigados vadas Jevhenas Bulacikas.<br> „Amerikos balso“ stopkadras.
 7-osios taktinės aviacijos brigados vadas Jevhenas Bulacikas.<br> „Amerikos balso“ stopkadras.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-02-23 11:06, atnaujinta 2024-02-23 11:08

„Šiuo metu jų turime daug daugiau nei pilnos invazijos pradžioje“, – nurodė jis.

Karininkas pabrėžė, kad tai įvyko dėl inžinerinio ir techninio personalo, kuris ir toliau bet kokiomis sąlygomis remontuoja orlaivius. „Visos įgulos pasirengusios atlikti užduotis dieną ir naktį, paprastomis ir sudėtingomis oro sąlygomis“, – teigė brigados vadas.

Tačiau jis taip pat pabrėžė, kad Ukrainos orlaiviams trūksta ginklų. „Turiu omenyje ne įrangą, o naikinimo priemones, visų pirma oro pajėgumus. Šis pajėgumų derinys – nors ir mažesnis tiksliųjų ginklų skaičius – yra pranašesnis už netiksliųjų ginklų masę“, – sakė vadas.

Jis pažymėjo, kad Rusijos lėktuvų pramonė yra daug geriau išvystyta nei Ukrainos, todėl jie sugebėjo modernizuoti turimą sovietinių laikų lėktuvų parką.

„Dėl sankcijų jų naujų orlaivių gamybos tempai sulėtėjo, todėl jie daugiau dėmesio skiria senojo lėktuvų parko modernizavimui“, – nurodė A. Bulacykas.

2022–2023 m. sąjungininkai Ukrainai perdavė apie tuziną sovietinių laikų lėktuvų ir sraigtasparnių.

Daugiausia naikintuvų Ukrainai perdavė Slovakija – 13 naikintuvų „MiG-29“, kurių perdavimas buvo baigtas balandžio 17 d.

Tuo pat metu 2024 m. Ukraina gaus pirmuosius „F-16“ naikintuvus – tačiau viskas priklausys nuo ukrainiečių pilotų mokymo rezultatų. Naujausiais duomenimis, pirmieji keturi ukrainiečių pilotai mokymus baigs iki vasaros, o visi ukrainiečiai pilotai mokymus baigs gegužės-rugpjūčio mėnesiais, rašo „Militarnyj“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.