Pasak „Leafood“ įkūrėjo ir vadovo Valentino Civinsko, nauja bežemio lapinių žalumynų auginimo technologija leis panaikinti Baltijos šalių priklausomybę nuo žalumynų tiekimo importo iš pietų Europos ir šiaurės Afrikos.
„Dauguma Lietuvoje parduodamų daržovių yra importuojamos, ypač žiemą. Ši technologija leis sutrumpinti salotų ir prieskoninių žolelių tiekimo grandinę ir prailgins žalumynų galiojimo laiką“, – pranešime teigė V. Civinskas.
Skelbiama, kad vertikalus ūkis yra paremtas Taivano įmonės „YesHealth Group“ sukurta technologija, kurią pasitelkus auginami aukštesnės kokybės produktai sunaudojant mažiau medžiagų nei su ankstesnėmis technologijomis.
Pirmąjį 4 tūkst. kv. metrų ploto vertikalųjį ūkį, leisiantį užauginti apie toną lapinių žalumynų per dieną, planuojama įrengti Vilniuje kitų metų pirmąjį ketvirtį.
Nurodoma, kad artimiausiu metu „Leafood“ iš investuotojų siekia pritraukti dar iki 2 mln. eurų ir plėstis kitose Baltijos šalyse bei Lenkijoje.