Nyderlandai skyrė 750 tūkst. eurų baudą „TikTok“

Nyderlandų duomenų apsaugos institucijos praėjusią savaitę skyrė 750 tūkst. eurų baudą „TikTok“, sakydamos, kad socialinės socialinis tinklas pažeidė Nyderlanduose galiojančias vaikų privatumo apsaugos taisykles.

 Nyderlandų duomenų apsaugos institucijos praėjusią savaitę skyrė 750 tūkst. eurų baudą „TikTok“, sakydamos, kad socialinės socialinis tinklas pažeidė Nyderlanduose galiojančias vaikų privatumo apsaugos taisykles.<br>123rf nuotr.
 Nyderlandų duomenų apsaugos institucijos praėjusią savaitę skyrė 750 tūkst. eurų baudą „TikTok“, sakydamos, kad socialinės socialinis tinklas pažeidė Nyderlanduose galiojančias vaikų privatumo apsaugos taisykles.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2021, 3:40 PM

Nyderlandų duomenų apsaugos tarnyba (DPA) pažymėjo, kad „TikTok“ programos diegimo informacija buvo pateikta anglų kalba, todėl mažiesiems klientams Nyderlanduose ji buvo sunkiai suprantama.

„Nepasiūlydamas privatumo pareiškimo olandų kalba, „TikTok“ nepateikė tinkamo paaiškinimo, kaip programa renka, tvarko ir naudoja asmens duomenis“, – sakoma DPA pranešime.

„Tai yra privatumo įstatymų pažeidimas, pagrįstas principu, kad žmonėms visada turi būti aiškiai suprantama, kas daroma su jų asmens duomenimis“, – priduriama jame.

Duomenų apsaugos priežiūros tarnybos teigimu, praėjusiais metais buvo pradėtas tyrimas dėl populiariojo socialinės žiniasklaidos tinklo, kuriuo Nyderlanduose naudojasi 3,5 mln. vartotojų. „TikTok“ išreiškė prieštaravimą baudai, pažymėjo DPA.

Naujienų agentūrai AFP atsiųstame pareiškime „TikTok“ teigė, kad jos privatumo politika ir trumpesnė bei jaunesniems vartotojams pateikiama jos santrauka yra prieinama olandų kalba nuo 2020 metų liepos mėnesio.

„Nyderlandų duomenų apsaugos tarnyba pripažįsta, kad tai galima išspręsti šį klausimą“, – pridūrė „TikTok“.

Gegužės mėnesį Europos Sąjunga pareiškė teigė, kad „TikTok“ turi išspręsti agresyvių reklamos metodų, nukreiptų į vaikus, klausimą byloje, kurią pradėjo vartotojų institucijos keliose valstybėse narėse.

„TikTok“ susidūrė su daugeliu tokių tyrimų visame pasaulyje, o ES pretenzija buvo pareikšta praėjus mėnesiui po to, kai Didžioji Britanija apkaltino vaizdo įrašų bendrinimo programą neteisėtai rinkus asmens duomenis iš milijonų vaikų Europoje.

Europos Komisiją tyrimą pradėjo, kai vasario mėnesį Europos vartotojų organizacija (BEUC) paskelbė pranešimo apie įtariamus „TikTok“ ES vartotojų teisių pažeidimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.