„Huawei“ skelbia 2019 metų pirmojo pusmečio pajamas

„Huawei“ paskelbė pirmojo 2019 metų pusmečio veiklos rezultatus. Bendrovės pajamos siekė 52,3 mlrd. eurų ir išaugo 23,2 proc., lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai. Bendrovės grynojo pelno marža 2019 metų pirmąjį pusmetį siekė 8,7 proc.

 „Huawei“ paskelbė pirmojo 2019 metų pusmečio veiklos rezultatus.<br>Reuters / Scanpix nuotr.
 „Huawei“ paskelbė pirmojo 2019 metų pusmečio veiklos rezultatus.<br>Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-07-30 13:09

Pasak „Huawei“ valdybos pirmininko Liang Hua, kompanijos veikla vyksta sklandžiai, o organizacija laikosi kaip niekada gerai. Efektyvus valdymas ir finansinių rodiklių rezultatai rodo, kad „Huawei“ pirmąjį 2019 m. pusmetį išlaikė tvirtas pozicijas.

„Huawei“ paslaugų teikimo versle pirmojo pusmečio pardavimo pajamos pasiekė 19,1 mlrd. eurų dėl nuolat augančios belaidžių tinklų, optinio perdavimo, duomenų perdavimo, informacinių technologijų įrangos kitų susijusių produktų gamybos bei gabenimo. Iki šiol „Huawei“ yra sudariusi 50 komercinių sutarčių 5G projektams ir išsiuntusi daugiau nei 150 000 bazinių stočių į įvairias šalis visame pasaulyje.

„Huawei“ įmonių verslo segmente pirmojo pusmečio pardavimo pajamos siekė 4,1 mlrd. eurų. Bendrovė toliau tobulina savo informacijos ir ryšių technologijas įvairiose srityse, įskaitant debesies saugyklas, dirbtinį intelektą, akademinių įstaigų kompiuterių tinklus (angl. „Campus Area Network – CAN“), duomenų centrus, daiktų internetą (angl. „Internet of things“) ir intelektualiąją kompiuteriją. „Huawei“ išlieka patikima tiekėja vyriausybėms, komunaliniams klientams ir komercinių sektorių, tokių kaip finansų, transporto, energetikos bei automobilių įmonėms.

Vartotojų verslo segmente pirmojo pusmečio pardavimo pajamos šoktelėjo iki 28,7 mlrd. eurų. „Huawei“ išmaniųjų telefonų pardavimai (įskaitant „Honor“ telefonus) pasiekė 118 mln. vienetų – tai 24 proc. daugiau nei praėjusiais metais. Bendrovė taip pat fiksavo augančius planšetinių kompiuterių, kompiuterių ir kitų nešiojamųjų prietaisų pardavimus. „Huawei“ šiuo metu aktyviai dirba vykdydama savo įrenginių ekosistemos plėtrą – siekdama užtikrinti vientisą intelektualią patirtį visoms pagrindinėms vartotojų gyvenimo sritims. Iki šiol „Huawei Mobile Services“ ekosistemoje yra daugiau nei 800 000 registruotų programuotojų ir 500 mln. vartotojų visame pasaulyje.

„Ryškus pajamų augimas vyko iki pat gegužės mėnesio. Dėl tvirtų verslo pamatų, kuriuos pavyko pakloti pirmąjį metų pusmetį, tikimės tolimesnio augimo net ir po to, kai JAV buvome įtraukti į „juodąjį sąrašą“. Tai nereiškia, kad neturėsime sunkumų ateityje. Vertiname, kad jie gali turėti įtakos mūsų augimo greičiui trumpuoju laikotarpiu“, – kalbėjo Liang.

Bendrovės valdybos pirmininko teigimu, kompanija ir toliau laikysis savo kurso: „Esame tikri dėl savo ateities. Kaip ir planavome, investicijų nestabdysime: moksliniams tyrimams ir plėtrai planuojame skirti 15,6 mlrd. eurų. Esame įsitikinę, kad mums pavyks susitvarkyti su kilusiais iššūkiais, o palikusi sunkumus praeityje „Huawei“ įžengs į naują augimo etapą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.