8 mažai žinomos erogeninės zonos, kurias verta ištyrinėti jau šiąnakt

2024 m. rugsėjo 27 d. 23:34
Lrytas.lt
N-18
Kartais partneriai nugyvena visą gyvenimą, taip ir gerai nepažinę vienas kito kūno. Seksologai pataria skirti dėmesį ne tik tokioms akivaizdžioms erogeninėms zonoms, kaip genitalijos ir speneliai. Kitų, mažiau akivaizdžių jautrių zonų tyrinėjimas abiem pusėms atneš neabejotiną malonumą, tad verta tuo užsiimti jau šią naktį.
Daugiau nuotraukų (1)
Nuo ko pradėti tyrinėjimą? Vieni specialistai patars viską pradėti nuo jausmingo šokio. Maloni muzika, lengvi prisilietimai, bučiniai padės sukurti tinkamą nusiteikimą. O tada galima pratęsti „šokį“ su partnerio kūnu jau horizontalioje padėtyje.
Kiti rekomenduos neskubėti ir pradžioje patyrinėti vienas kito erogenines zonas nenusivilkus apatinių, nesiliečiant prie genitalijų ir krūtų. Taip sugebėsite rasti pačias netikėčiausias jautrias vietas. Ši taktika tinkama tiek santykių pradžioje, tiek jau daug metų kartu esančioms poroms.
Galite pasijusti tikrais tyrinėtojais, taikydami pačias įvairiausias technikas: prisilietimus, glostymus, pakasymus, paspaudimus, bučinius, šildymą ar šaldymą.
Paprašykite partnerio neslėpti pojūčių ir įvertinti juos skalėje nuo 1 iki 3 – nuo pačių maloniausių iki neutralių ar net erzinančių. O tada keiskitės vietomis.
Nuo kokių erogeninių zonų verta pradėti?
Akys
Lengvas prisilietimas prie vokų (pirštais ar plunksnele, kailio gabaliuku), kaip ir vėjelio dvelksmas, daugeliu sukelia stiprius pojūčius.
Michaelio rombas
Ši savo išvaizda deimantą arba širdelę primenanti zona yra apatinėje nugaros dalyje, kryžkaulio srityje, prasideda iškart virš sėdmenų. Joje susitelkę daug nervų galūnėlių. Mėgaukitės liesdami šią jautrią savo partnerio sritį. Kaitaliokite spaudimą su lengvais prisilietimais, stebėdami jo (jos) ir savo pojūčius.
Pėdos
Kai kurie padų taškai jungiasi su kitomis erogeninėmis zonomis ir gali sukelti tiek nusiraminimą, tiek susijaudinimą. Tad verta skirti dėmesio šiai kūno daliai ir ją patyrinėti. Išskirtinės glamonės – partnerio kojų pirštų čiulpimas, sukeliantis nepamirštamus pojūčius.
Pilvas
Tai kūno dalis, kurią malonu liesti, nes ji veda į apačią, prie genitalijų. Užsibūkite šioje zonoje ilgiau. Lėtai vedžiokite ranka po partnerio pilvą, leisdamiesi žemyn ir atsiduodami vis labiau augančiai aistrai.
Ausys
Ausų spenelių oda labai švelni – tai klasikinė erogeninė zona. Pašnibždėkite į mylimojo (-osios) ausį jaudinančius žodžius ir lengvai papūskite. Lengvai lieskite ausies spenelį, glamonėdami jį pirštais ar liežuviu.
Lūpos
Bučiniai padeda mums atsipalaiduoti ir erotiškai nusiteikti. Paeksperimentuokite su bučiniais, tai stiprindami, tai silpnindami aistrą. Neskubėkite, mėgaukitės kiekvienu momentu, kai jūsų lūpos susiliečia su partnerio lūpomis. Greit pajusite, kaip šiluma pasklinda po visą kūną, nuimdama įtampą.
Smegenys
Kartais mums nebūtini apkabinimai, bučiniai ir glamonės. Smegenys padeda mums prisiminti ir įsivaizduoti aistringas scenas – ir štai mes pajuntame vadinamąjį psichologinį orgazmą, išsiskiriant malonumo hormonams.
Prostata
Seksologų vadinama „tašku už milijoną dolerių“ sritis – išorinė prostatos projekcija, išsidėsčiusi pakeliui nuo kapšelio link išangės. Intensyvus jos stimuliavimas vyrui gali sukelti orgazmą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.