Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

3 klaidos, dėl kurių iš šeimos gyvenimo dingsta seksas

Šeimos gyvenimas be sekso – ne toks ir retas reiškinys. Kokios priežastys lemia, kad seksas tampa retu reiškiniu ar apskritai jo nebelieka?

 Santykiai.<br> 123rf nuotr.
 Santykiai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2024, 9:26 PM, atnaujinta Jun 3, 2024, 9:27 PM

1. Įsitikinimas, kad seksualinis troškimas turi kilti spontaniškai

Frazė „Brangioji, gal užsiimkime seksu?“ daugumai moterų užmuša libido. Nuo Zigmundo Freudo laikų egzistuoja nuomonė, kad yra tik vienas libido tipas – spontaniškas. Jūs nusprendėte, kad norite sekso, ir tai jus sujaudina.

Vyriškas geismas paprastai taip ir kyla. O moterys seksologų konsultacijose skundžiasi, kad tiesiog suakmenėja, išgirdusios iš vyro tokį pasiūlymą. Dar daugiau, jos kaltina save ir bijo, kad kažkas su jomis ne taip, jeigu jos negali akimirksniu susijaudinti, nepaisant meilės savo partneriui.

Moteriškas libido – kitoks. Čia svarbus emocinis, psichologinis, energetinis ir fizinis stimuliavimas, susijaudinimas atsiranda dėl gilaus ryšio, abipusio rūpesčio, švelnumo ir vienas kito norų tenkinimo.

Dažnai švelnumo apraiškos poroje apsiriboja trumpa preliudija, ir tai nužudo moters geismą. Jį reikia žadinti, o be reikalauti, kad jis atsirastų spragtelėjus pirštais.

Moterims seksas neįmanomas be emocinio ir fizinio atvirumo būsenos, kurios neįmanoma sukelti valios pastangomis.

Moterys, kurios nesupranta libido mechanizmo, mano, kad pakanka trupučio susijaudinimo, kad užsiimtų seksu. Jos nė neįsivaizduoja, kad galima pasiekti pilną susijaudinimą, ir tada seksas atneš pasitenkinimą ir džiaugsmą, o tarp partnerių atsiras tikras artumas.

Dirbdami su poromis seksologai su jomis tyrinėja susijaudinimo dinamiką ir moko, kaip pažadinti seksualinį troškimą. Kai moterys supranta, kaip pasiekti maksimalų susijaudinimą ir patirti gilų seksualinį pasitenkinimą, jų libido tampa spontaniškesnis.

2. Orgazmo siekimas

Santykių pradžioje pasitaiko aistringo sekso, nes mes esame atviri ir smalsūs. Bet laikas bėga, ir mes liaujamės tyrinėti vienas kitą: mums atrodo, kad mes jau pakankamai pažįstame partnerį, vadinasi, sugebėsime jam suteikti malonumą. Tai žudo geismą, ypač moterims. Sekso metu nebelieka susijungimo pojūčio, ir nelieka nieko, išskyrus galutinį tikslą – pasiekti orgazmą. Poroms svarbu atgaivinti smalsumą ir malonų jaudulį, įnešti į santykius aistros ir taip pakurstyti geismą.

3. Prisilietimai dėl prisilietimų

Prisilietimai – kelias į susijungimą, jie jaudina. Bet jeigu jums jie – tik būtini elementai kelyje į seksą, jų stebuklinga galia dingsta. Jie svarbūs ne tik moterims, bet ir vyrams. Išmokdami „priimti“ prisilietimus vyrai įgyja gebėjimą išlaikyti pojūčius kūne, ir lytinis aktas tampa ilgesnis.

Metas atsikratyti stereotipų ir suvokti, kad vyrai ir moterys skirtingi. Moterys nepasirengusios spontaniškam seksui, jas labiau jaudina procesas, nei rezultatas, ir prisilietimai joms reiškia daugiau, nei seksualinio kontakto elementą.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.