40 m. ir vis dar nekalta: nusivylusi moteris paaiškino, kaip tai nutiko

„Man jau 40 metų, ir vis dar esu mergaitė – man dėl to gėda, bijau apie tai pripažinti“, – taip savo išpažintį „Reddit“ socialiniame tinkle pradėjo moteris, iš nevilties nusprendusi griebtis šiaudo ir paprašyti internautų patarimo, kaip elgtis tokioje situacijoje.

 Moteris.<br> 123rf nuotr.
 Moteris.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2024, 10:20 PM

Viskas, ko ji nori, tai sutikti malonų vyrą, su kuriuo galėtų pradėti bendrą gyvenimą. Iki šiol to padaryti nepavyko.

Paauglystėje, būdama 14 m., ji davė įžadus prieš Dievą savo nekaltybę saugoti iki santuokos ir tesėjo šį pažadą. Tačiau dabar jai gėda, kad iki šiol vis dar tebėra nekalta.

Moters manymu, nekaltybės faktas tokiame amžiuje jai netgi kliudo susirasti „tą tikrąjį“ – ji bijo, kad atvirai prabilusi vyriškiui apie tai gali jį atbaidyti.

„Ką tik atšvenčiau savo 40-metį, tad tapau tuo, kuo niekada nemaniau ir nenorėjau tapti – 40 metų mergaite.

Kai man buvo 14 m., daviau priesaiką Dievui, kad saugosiu save santuokai, galvodama, kad nesunkiai ištekėsiu iki sulauksiu 27 m. Bet iki to net nepriartėjau, niekada neturėjau rimtų santykių.

Yra buvę pora situacijų, kalbėjausi su keletu vaikinų pažinčių programėlėse, bet nė vienas man rimtai nepatiko“, – atviravo ji.

Ieškojo nepasiekiamų vyrų

Kaip rašo „Irish Mirror“, moteris vaikystėje patyrė seksualinę prievartą iš vyresniosios sesers. Ji pridūrė: „Aš užaugau be vyro, kuris man būtų sveiko fizinio kontakto pavyzdys, o vyras, kurį mačiau fiziškai bendraujant su savo dukromis, galiausiai buvo apkaltintas seksualine prievarta.

Tai mane trikdė ilgą laiką, todėl, kad apsisaugočiau, aš ieškojau emociškai ir tiesiogine prasme nepasiekiamų vyrų“.

Kad įveiktų savo traumas, moteris lankėsi pas psichoterapeutą, ir dabar yra susitelkusi į savo karjerą bei draugystes.

„Kitose savo gyvenimo srityse aš pasitikinti savimi ir sėkminga: man sekasi darbe, turiu puikių draugių, artimą šeimą, kuri mane myli, ir leidžiu laiką darydama dalykus, kuriuos mėgstu, bet aš noriu patirti meilę, seksą, partnerystę, galbūt ir santuoką. Jaučiuosi, tarsi tai visiems kitiems pavyksta daug lengviau, tik ne man.

Dabar man oficialiai 40 m., aš pavargau apie tai kalbėti ir liūdnai konstatuoju, kad man gėda, jog tokio amžiaus tebesu nekalta“, – tvirtino ji.

Negailėjo patarimų

Norėdamas patarti, viena „Reddit“ vartotoja rašė: „Šis pasaulis pernelyg susikoncentravęs į seksualines patirtis. Tu išmokai daug daugiau nei kiti – mylėti save. Tai puiku, nes tą laiką skyrei gydyti save ir pažinti, kas esi, nekeldama streso kitiems.

Aš padariau priešingai ir sukėliau dar daugiau traumų, bet dabar su tuo dirbu (man kiek daugiau nei 30 m.), manau, tai puiku, ir tiesiog žinau, kad tam niekada ne per vėlu. Jaučiu, kai tu rasi tą žmogų, viskas bus gražu ir stebuklinga. Aš nuoširdžiai tikiu, kad visas tas darbas su savimi nebus veltui. Tai, ką gavai iš šito, yra išties unikalu ir stebuklinga“.

Kitas vartotojas pridūrė: „Niekada nesigėdyk savo gyvenimo. Tu žinai, ko norėjai, ir to siekei. Tu esi vienaragis visomis prasmėmis. Tad niekada nesigėdyk dėl savo gyvenimo. Padaryčiau bet ką, kad galėčiau vėl patirti pirmą meilė, o tu galėsi, jau būdama susitvarkiusi savo gyvenimą“.

Trečias sakė: „Yra daug žmonių, kurie paleido savo gyvenimą gailėdamiesi, kad prarado nekaltybę, ar gailėdamiesi dėl fakto, kad praleido pernelyg daug metų su netinkamu žmogumi. Patikėk manim, tu nieko nepraradai. Ir ta pati senėjimo idėja yra tik visuomenės spaudimas kiekvienam pasidauginti ar viską realizuoti per ribotą laiką. O realybėje 40-metis yra jaunesnis nei 50-metis, 50-metis jaunesnis nei 60-metis, 60-metis jaunesnis nei 70-metis, ir t.t.

Neskubink dalykų, jeigu jų nereikia skubinti. Tu laisva skleistis, kiek tau patinka, bet niekada neversk savęs užmegzti ryšį. Šitokiu būdu daugelis iš mūsų atsidūrė siaubingose situacijose. Tu viską padarei teisingai, todėl neabejok savimi. Nesiruošiu sakyti jokių linksmų ir nerealistiškų dalykų, kaip „meilė suras tave, kai ateis laikas“, bet tu tikrai rasi teisingą kelią. Viskas priklauso ir nuo kito žmogaus, kur jūs abu esate gyvenime ir ar jaučiatės pasiruošę“.

Nekaltybės praradimo amžius priklauso nuo šalies

„World Population Review“ pateiktais 2024 m. duomenimis, iš tirtų šalių anksčiausiai nekaltybę praranda brazilai (vidutiniškai 17,3 m.), vėliausiai – Malaizijos gyventojai (23,7 m.). Mūsų kaimyninėje Lenkijoje šis amžius – 19,4 m.

Nesama tikslių duomenų iš Skandinavijos šalių, tačiau stebima tendencija, kad čia nekaltybė prarandama palyginti itin jauno amžiaus. Danijos, Švedijos, Norvegijos ir Suomijos gyventojai praranda nekaltybę vidutiniškai sulaukę 16-kos. O Islandijoje šis amžius dar mažesnis – vos 15 metų.

Daugumoje tirtų šalių nekaltybės praradimo vidutinis amžius svyruoja tarp 17 ir 20 metų. Paprastai Europos ir Šiaurės Amerikos gyventojai nekaltybę praranda anksčiau nei Azijos gyventojai. Pavyzdžiui, kinai vidutiniškai laukia iki 22 m., prieš pradėdami lytinį gyvenimą. Taigi, dauguma jų pabaigia aukštąsias mokyklas dar būdami nekalti.

Parengta pagal irishmirror.ie, worldpopulationreview.com

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.