Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

5 geriausios sekso pozos tiems, kam per 60: pasisakė ekspertai

Natūralu, kad senstant keičiasi žmogaus kūnas, protas ir kasdienybė, o šie pokyčiai turi įtakos ir lytiniam gyvenimui.

 Vyresnio amžiaus pora.<br> 123rf nuotr.
 Vyresnio amžiaus pora.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2024, 9:15 PM

Tačiau šie pasikeitimai nebūtinai yra blogi. Net ir perkopę į septintąją dešimtį žmonės vis dar gali užsiimti pasitenkinimą suteikiančiu seksu. Tiesa, toks seksas skirsis nuo to, kaip jie mylėjosi jaunystėje.

Kai kurie gali išbandyti naujas sekso pozas, geriau pritaikytas jų kūnams ir galimybėms. Be to, nereiktų pamiršti ir kitokių intymių veiksmų, kurie nereikalauja penetracijos.

„Senstant tikrai nereikia tikėtis, kad vis dar galėsite mylėtis taip, kaip mylėjotės anksčiau, – „Huffpost“ žurnalistams teigė klinikinis seksologas ir seksualumo edukatorius Lawrence‘as Siegelis. – Vertėtų paieškoti pozų ir tempo, kuris būtų patogus ir leistų pajusti kuo daugiau malonumo.“

„Jeigu akto metu jaučiate skausmą arba jums yra nepatogu, tai sukels nusivylimą ir jūs pradėsite vengti sekso. Tai pablogins ne tik jūsų, kaip asmens, bet ir jūsų, kaip poros, gyvenimo kokybę“, – pridūrė ekspertas.

Nepriklausomai nuo jūsų amžiaus, seksas bus daug malonesnis, jeigu atrasite būdus, kurie leis jums nesigėdyti savo kūno ir mažiau jaudintis.

„Žmonės, kurie mylisi visą savo gyvenimą, teigia, kad pirmiausia reikia patogiai jaustis savo kūne, – sakė sekso terapeutė ir knygos „Kodėl geras seksas svarbu?“ (angl. Why Good Sex Matters) autorė Nan Wise. – Vietoj to, kad galvotumėte apie tai, kaip jūsų kūnas atrodo kitiems, sutelkite dėmesį į galimybę patirti visus pojūčius ir džiaukitės savo kūno privalumais. Norint išlaikyti savo seksualinį potencialą, nereiktų galvoti apie tai, kaip, jūsų nuomone, jūsų kūnas turėtų atrodyti kitiems.“

Štai sekso pozos, tinkamiausios vyresnio amžiaus žmonėms.

Misionierius

Klasikinė misionieriaus poza atrodo taip: moteris guli ant nugaros, o vyras yra ant jos ir jiedu žiūri vienas į kitą. Tačiau šią pozą galima „patobulinti“. Moteris gali atsigulti ant nugaros, iškelti savo kojas į viršų, o po apatine nugaros dalimi pasidėti pagalvę. Pasak sekso terapeuto Jesse‘o Kahno, tokie pakeitimai puikiai tiks tiems, kurie mylėdamiesi įprastoje misionieriaus pozoje jaučia klubų ar nugaros skausmą.

„Jeigu moteris guli ant lovos, vyras gali atsistoti prie lovos krašto. Gulinčiajam tai suteikia papildomą atramą, o stovintysis gali panaudoti daugiau savo kūno jėgos ir judėti ne tik iš klubų“, – aiškino Lyties ir seksualumo terapijos centro Niujorke direktorius J.Kahnas.

69

Ši poza leidžia abiem partneriams vienu metu tenkinti vienas kitą oraliniu būdu. Ši poza tokį pavadinimą gavo dėl keistos partnerių kūnų padėties, kuri primena skaičius 6 ir 9: vieno partnerio veidas atsiduria prie kito lytinių organų, o pastarojo veidas – prie pirmojo lytinių organų.

Įprastoje „69“ pozoje vienas partneris guli ant nugaros, o kitas atsigula ant jo ir apžergia gulinčiojo veidą. Tačiau partneriai gali tenkinti vienas kitą ir gulėdami ant šono.

„Pozas galima keisti, atsižvelgiant į kiekvieno žmogaus poreikius. Pavyzdžiui, vienas partneris gali būti viršuje, arba jūs abu galite gulėti ant šono, – pasakojo J.Kahnas. – „Šoninis“ 69 sumažina sąnariams ir kūnui tenkančią apkrovą, kadangi abu partneriai guli – nei vienam iš jų nereikia savęs išlaikyti. Žinoma, gulėdami ant minkšto paviršiaus, tarkime, ant lovos, taip pat jausitės patogiau, o jūsų kūnas patirs mažiau įtampos.“

Greičio mažinimo kalnelis

Šioje padėtyje moteris guli ant pilvo, pasidėjusi pagalvę po klubais, o vyras užlipa ant viršaus ir įsiskverbia iš nugaros.

„Ši poza leidžia moteriai kontroliuoti penetracijos gilumą ir kampą, – sakė L.Siegelis. – Ši pozicija taip pat leidžia lengviau surasti G tašką ir suteikia kontrolės tiems, kuriems patinka arba gilesnis, arba kaip tik ne toks gilus įsiskverbimas. Be to, mylintis šia poza, dėl trinties į pagalvę ar kitą atramą apačioje, galima papildomai stimuliuoti klitorį ar varpą.“

Tokia poza taip pat leidžia patirti intymumą ir be penetracijos. Tokiu atveju, viršuje esantis asmuo turėtų atsigulti ant savo partnerio nugaros veidu žemyn.

„Ši pozicija gali būti ypač smagi, jeigu panaudosite masažo aliejų. Tuomet pasitenkinimą suteiks prisilietimai ir artimas kontaktas, kuris visai nereikalauja penetracijos“, – sakė L.Siegelis.

„Jeigu mylisi dvi moterys, ši pozicija leidžia viršuje esančiai partnerei stimuliuoti savo klitorį į apačioje esančios partnerės sėdmenis. Ši poza taip pat idealiai tinka išbandant „strap-on“ sekso žaislus – net ir tiems, kurie neturi jokių fizinių apribojimų“, – pridūrė ekspertas.

Šuniukas

Mylintis šia poza, moteris „stovi“ keturiomis, o vyras atsiklaupia prie jos sėdmenų ir įsiskverbia iš nugaros. J.Kahnas šią pozą rekomenduoja žmonėms, turintiems judrumo problemų ar jaučiantiems klubų skausmą, tačiau pažymi, kad ji gali nepatikti tiems, kuriuos kamuoja tam tikri nugaros skausmai.

Norint papildomos atramos, moteris gali po savo pilvu pasidėti pagalvę.

„Ši pozicija leidžia ieškoti patogios kojų pozicijos, atsižvelgiant į kiekvieno kūną, pavyzdžiui, jas labiau praskečiant arba suglaudžiant“, – tikino J.Kahnas.

Šaukštelis

Mylintis „šaukšteliu“ abu partneriai guli ant šono, veidu į vieną pusę – vieno partnerio nugara glaudžiasi prie kito pilvo.

Pasak jo, ši poza suteikia galimybę tyrinėti įvairiausius papildomos stimuliacijos būdus be didelių fizinių pastangų: „Jūs galite rankomis glamonėti savo mylimosios krūtis, vulvą ar pilvą, prie jų stipriai prisiglausti.“

„Ši padėtis leidžia lengvai įeiti į savo partnerės vaginą ar analinę angą, o tie, kuri nenori pilno lytinio akto, gali stimuliuoti savo varpą tarp partnerės šlaunų. Ši poza ypač tinka judėjimo bėdų turintiems asmenims, taip pat tiems, kurie jaučia kelių ar nugaros skausmus, viršutinės kūno dalies silpnumą“, – pasakojo L.Siegelis.

Prisiminkite, kad penetracija nėra būtina geram seksui. Kaip tikino L.Siegelis, dauguma vyresnio amžiaus žmonių seksą sieja su intymumu, meilės parodymu ir emociniu pasitenkinimu.

Parengta pagal huffpost.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?