Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Naujas seksualinio pasitenkinimo būdas daugelį šokiruoja

Vyras jaučia malonumą, kai jo akivaizdoje kitas stipriosios lyties atstovas aistringai mylisi su jo žmona. Net jei ir keistai skamba, tai galėtų būti laimingos santuokos priežastimi. Kodėl dalis žmonių mėgaujasi tokia seksualine patirtimi? Po kurio žodžio pavadinime dėtumėte kablelį?

 Daugelis tai pasmerktų, bet kai kam tokie dalykai visgi priimtini.<br> 123rf nuotr.
 Daugelis tai pasmerktų, bet kai kam tokie dalykai visgi priimtini.<br> 123rf nuotr.
 Daugelis tai pasmerktų, bet kai kam tokie dalykai visgi priimtini.<br>„123rf.com“ nuotr.
 Daugelis tai pasmerktų, bet kai kam tokie dalykai visgi priimtini.<br>„123rf.com“ nuotr.
Seksologė Sh.Sells.<br>„Instagram“ nuotr.
Seksologė Sh.Sells.<br>„Instagram“ nuotr.
Sekso ir intymumo ekspertas Ch.Donaghue.
Sekso ir intymumo ekspertas Ch.Donaghue.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 25, 2021, 7:55 PM, atnaujinta Jan 25, 2021, 8:43 PM

Angliškas žodis „a cuckold“ neturi atitikmens lietuvių kalboje, tačiau išvertus tradiciškai reiškia vyrą, kurio žmona neištikima, arba, kitaip tariant, vyras yra raguotas.

Tačiau jo tai nežeidžia, atvirkščiai – jis nekreipia į tai dėmesio.

Vis dėlto šiuolaikiniame seksualine prasme išlaisvėjusiame pasaulyje ši sąvoka įgyja šiek tiek kitokią reikšmę. Angliškas žodis „cuckolding“, taip pat neturintis tiesioginio atitikmens, išvertus į lietuvių kalbą reiškia seksualinę veiklą, kai vyras seksualiai užsiveda matydamas, kaip jo žmona ar draugė mylisi su kitu vyru.

Tiesa, atsižvelgiant į šių laikų tendencijas, tas trečias žmogus – vyriškis nebūtinai gali būti vyras savo lyties prigimtimi ar heterosekualus vyras.

„Kiek porų, tiek gali būti šios veiklos atspalvių. Kiekviena pora ją gali pakreipti savaip ir mėgautis savojo tipo seksu. Tiesa, yra ir grėsmių“, – tikino seksologė Shelby Sells.

Iš psichologinės pusės ši seksualinė veikla dažnai pabrėžia partnerio pažeminimą ar nusižeminimą.

Juk kai partneris neištikimas, kažin ar žmogus gali jaustis kitaip nei pajuokos objektu.

Bet būtent šis pojūtis tampa pagrindinis šioje galios žaidimo situacijoje ir tai išskiria šią netradicinę seksualinę veiklą, kuri priimtina toli gražu ne visiems, tuo labiau – teikia malonumą.

Kaip ir dauguma seksualinio fetišo būdų, mėgavimasis partnerio neištikimybe (angl. „cuckolding“) yra skirtingų lygmenų.

Pavyzdžiui, nebūtina eiti iki galo ir stebėti, kaip jūsų antroji pusė mylisi su kitu žmogumi, – gal jūs patiriate malonumą vien klausydamas, kaip ji kalba su kitu asmeniu apie kūnišką santykiavimą.

Išgirsti detalių iš jūsų partnerio seksualinių fantazijų su kitais žmonėmis arba sužinoti informaciją, koks buvo seksualinis gyvenimas su buvusiais partneriais, gali būti puiki pradžia, tarsi patikrinimo būdas, ar jums šis žaidimas bus priimtinas ir kiek giliai į jį norėsite lįsti.

Jei išdrįsote keliauti toliau, kitas žingsnis galėtų būti savo antrosios pusės stebėjimas, kaip ji bare flirtuoja arba susirašinėja intymiomis žinutėmis su kuo nors kitu. Dauguma šią seksualinę veiklą įsivaizduoja būtent kaip savo partnerio sueities su kitu stebėjimą. O kuo tai gali pavirsti – jau kiekvieno fantazijų reikalas: ar stebėsite iš tolo ir sakysite jiems, ką toliau daryti, ar netrukus pats įsitrauksite į žaidimą.

Kyla klausimas, kodėl kai kurie žmonės tuo mėgaujasi? Pirmiausia kažkam tai gali padėti išlaisvinti giliausius troškimus ir taip pagyvinti poros seksualinį gyvenimą, padėti užmegzti stipresnį intymų ryšį.

„Kai kuriems patinka, kai juos seksualiai žemina. Tai galima susieti su dominavimo ir nuolankumo žaidimais.

Mėgavimasis partnerio neištikimybe reikalauja didelio pasitikėjimo ir aiškaus bendravimo tarp dviejų žmonių, o tai gali sustiprinti poros santykius.

Be to, atsiveria erdvė patirti tokių pojūčių, kurių neįmanoma įsivaizduoti, tuo labiau patirti tradiciniuose meilės žaidimuose“, – kalbėjo sekso ekspertė Sh.Sells.

Vadinamoji neištikimoji partnerė atlieka dominuojantį vaidmenį, o kitas partneris išlieka seksualiai atsidavęs. Vis dėlto čia nėra griežtų taisyklių ir dominuojančiojo vaidmuo gali būti permestas trečiam asmeniui, tiesa, ko gero, su atsidavusiojo sutikimu.

Sekso ir intymumo ekspertas, klinikos socialinis darbuotojas, daktaro laipsnį turintis Chrisas Donaghue įsitikinęs, kad kai kuriems ši seksualinė veikla gali nuspalvinti intymų gyvenimą nematytomis spalvomis, išlaisvinti iš nuobodaus, nusistovėjusio sekso pančių, kuris gali atsirasti dėl monogamijos.

Kad ir kaip būtų, yra neigiamų pusių. Klausimas – ar visuomet ir ar galima jų išvengti.

„Kiekviena netradicinė seksualinė veikla, ypač sutelkta į galių žaidimą, rizikinga. Juk žmonėms tenka vienam kitą stumti link seksualinių ir psichologinių ribų. Ir gali būti taip, kad vaizduotėje viskas atrodė kitaip, nei susidūrus su realybe“, – apie grėsmes kalbėjo Ch.Donaghue.

Todėl detalus kalbėjimasis ir aiškinimasis šioje situacijoje yra svarbiausias dalykas. Poros, kurios ryžtasi tai išbandyti, turi įvertinti ir apkalbėti viską tiek prieš patirtį, tiek po to.

„Ši seksualinė veikla gali sukelti daugybę naujų jausmų naujokams, tad prieš ją išbandant reikėtų įsitikinti, kad poros santykiai nėra supuvę iš vidaus, nėra paveikti pavydo ar kitaip nuodingi.

Patarčiau įsitikinti, ar abu poros nariai tiksliai žino vienas kito vaidmenis šiame žaidime. Jei kuris nors ima jaustis nejaukiai ir nori viską sustabdyti, gerbkite tai. Galite susigalvoti specifinių žodžių, kuriuos ištarę viską nutrauksite“, – patarė Sh.Sells.

Vis dėlto, pasak sekso ekspertės, pajusti malonumą dėl partnerio neištikimybės galėtų toli gražu ne visi.

Tie, kuriems šis būdas priimtinas, gali džiaugtis naujais potyriais.

Parengė Darija Jankauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.