Kuri stiklinė prisipildys pirma? 99 proc. atsakiusiųjų suklysta

2024 m. spalio 11 d. 12:53
Lrytas.lt
Manote, kad mąstote logiškai? Socialiniame tinkle X paskelbta užduotis liudija: išties logiškai mąstančių žmonių yra tik 1 proc.
Daugiau nuotraukų (2)
Net 99 proc. į šį iš pažiūros nesudėtingą klausimą nesugeba atsakyti teisingai.
Taigi, klausimas: kuri iš stiklinių prisipildys pirmoji?
Atsakymą rasite žemiau ir galėsite pasitikrinti antroje iliustracijoje.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Iš pirmo žvilgsnio galima manyti, kad pirmoji prisipildys 4 stiklinė, nes ji yra žemiausiai. Bet jei pažvelgsite atidžiau, pamatysite, kad vamzdelis, jungiantis 3 ir 4 stiklines, neturi angos, o tai reiškia, kad vanduo negali tekėti per jį. Panašiai 5 ir 6 stiklinės turi uždarytus į jas vedančius vamzdelius, o tai reiškia, kad nė viena iš šių stiklinių negali būti laimėtoja, nes vanduo negali į jas pratekėti. Jei atidžiai pažvelgsite į 7 stiklinę, pamatysite, kad dugne yra skylė, o tai reiškia, kad bet koks vanduo, atitekėjęs iš 2 stiklinės, tiesiog ištekės.
Tiesą sakant, vienintelė stiklinė, kuri apskritai gali prisipildyti, yra 3. Ji sujungta su 1 stikline vamzdeliu, kuris yra žemiau nei vedantis 2 stiklinę. 2 stiklinė nebus „laimėtoja“ ne tik todėl, kad į ją vedantis vamzdelis yra aukščiau – ji sujungta su nesandaria 7 stikline, o tai reiškia, kad ji niekada nebus pilna.
Parengta pagal mirror.co.uk

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.