Šiauliuose vyks netradicinis renginys senjorams – greitųjų pasimatymų popietė

Siekdama mažinti senjorų vienišumą, SENJORO organizacija liepos 30 d. Šiauliuose kviečia senjorus išmėginti naują socialinių ryšių mezgimo formatą – visame pasaulyje išpopuliarėjusius greituosius pasimatymus. Renginio „Senjorai eina į pasimatymą“ metu jaukioje aplinkoje susirinkę senjorai turės progą susipažinti, sužinoti vieni kitų istorijas, pomėgius ir, tikimasi – atrasti bendraminčių ir naujų draugysčių.

 Šiaulių senjorai turės progą susipažinti,<br> Pranešimo siuntėjų nuotr.
 Šiaulių senjorai turės progą susipažinti,<br> Pranešimo siuntėjų nuotr.
 Šiaulių senjorai turės progą susipažinti,<br> Pranešimo siuntėjų nuotr.
 Šiaulių senjorai turės progą susipažinti,<br> Pranešimo siuntėjų nuotr.
 Šiaulių senjorai turės progą susipažinti,<br> Pranešimo siuntėjų nuotr.
 Šiaulių senjorai turės progą susipažinti,<br> Pranešimo siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

VšĮ „Nacionalinis socialinės integracijos institutas“ inf.

Jul 25, 2024, 12:46 PM

Šiuo renginiu siekiama pakeisti įsisenėjusį stereotipą, kad vyresniame amžiuje užmegzti naujus socialinius ryšius ir draugystes jau vėlu. Socialinių ryšių mezgimas yra vienas iš pozityvios senatvės metodikos principų, su kurios įgyvendinimu Lietuvoje dirba SENJORO organizacija. Organizacijos lankomi senjorai dažnai pažymi, kad jiems labai trūksta bendravimo, kompanijos ir laisvalaikio bendraminčių rate.

Sumažėję socialiniai ryšiai ir nepatenkintas bendravimo poreikia neigiamai atsiliepia tiek psichinei, tiek fizinei žmogaus sveikatai.

Nuoseklus kontakto palaikymas padeda palaikyti gerą emocinę sveikatą, sumažinti stresą ir išvenkti depresiškų nuotaikų. Norint palaikyti pilnavertiškus ryšius, svarbu rasti bendraminčių, aplink save suburti žmonių ratą, kuriame galima jaustis saugiai.

Renginio sumanytojai – „Senjoro“ organizacija, brandaus amžiaus žmones išeiti į pasimatymus kviečia jau ne pirmą kartą. Tokie senjorų susitikimų renginiai jau buvo organizuoti Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje, Panevėžyje, Mažeikiuose, o dabar atkeliavo ir į Šiaulius. Šiuose pasimatymuose taip pat dalyvaus ir ukrainiečių bendruomenės „Malva“ senjorai, kuriems palikus savo šalį, itin svarbu ir reikalinga atrasti naujas bičiulystes.

„Senjoro“ organizacijos vadovė Rugilė Bitautaitė dalinasi, kad šią iniciatyva norima paskatinti senjorų pasimatymus plačiąja prasme. „Siekiame įkvėpti pačius senjorus dažniau pakviesti į pasimatymą savo seniai nematytą draugą, kaimyną ar buvusią kolegę, ar anūkę – išsivesti į pasimatymą savo senelį. Juk pasimatymas gali tapti puikia proga pasipuošti, pradžiuginti save ir svarbiausia – kurti mielas akimirkas su aplinkiniais žmonėmis,“ – pasakoja R. Bitautaitė.

Liepos 30 d. Šiauliuose vyksiančiuose senjorų pasimatymuose bus bendraujama ir susipažįstama su naujais žmonėmis, pasaulyje populiariu pokalbių mezgimo – greitųjų pasimatymų – metodu, kuomet kiekvienas dalyvis turi trumpus, kelių minučių pokalbius su vis kitu žmogumi. Pasak „Senjoro“ komandos, toks formatas padeda pažinti naujus žmones, lengviau atrasti bendrų interesų, o iš pradžių kiek nedrąsią, kuklią atmosferą pakeičia jaukumas ir gera nuotaika.

Vienas iš „Senjoro“ organizacijos tikslų – skatinti aktyvų kultūrinį ir socialinį senjorų gyvenimą, naujų bičiulysčių garbiame amžiuje kūrimą. Tad organizuojami renginiai ir iniciatyvos siunčia žinutę, jog senjoras yra vertas kurti ir atrasti mažas šventes savo kasdienybėje. Galbūt tai gardus puodelis kavos ar arbatos, nauja pažintis, netikėtai atrasta sena bičiulė ar neplanuota pokalbio tema, grąžinanti į gražiausius gyvenimo prisiminimus.

Dalyvavimas „Senjorai eina į pasimatymą“ renginyje yra nemokamas, o visi pasimatymų renginio dalyviai bus vaišinami puodeliu kavos. Tiesa, renginio organizatoriai dalinasi, kad vos paskelbus apie renginį Šiauliuose, jis sulaukė nemažo susidomėjimų ir visos dalyvių vietos jau užpildytos. Akivaizdu, kad tokių renginių poreikis didelis, tad „Senjoro“ organizacija žada ateityje ir vėl pakviesti senjorus išeiti į pasimatymą.

Renginys „Senjorai eina į pasimatymą“ vyks liepos 30 d. 13 val. Muzikiniame klube-smuklėje „Juonė Pastogė“, adresu Aušros al. 31, Šiauliai.

Daugiau informacijos apie renginį rasite Senjoro.lt internetinėje svetainėje bei Senjoro socialiniuose tinkluose. 

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.