Verta išbandyti: spalva, kuri padarys jus laimingesnį

Ir vasarą būna dienų, kai rodos, viskas nesiseka ir kiekvienas darbas, kurio imatės, krinta iš rankų. Tokią dieną nuotaiką praskaidrinti gali tinkamai parinktos spalvos drabužiai.

 Subjurusią nuotaiką pakelti gali tinkamai parinktas drabužis.<br> 123rf nuotr.
 Subjurusią nuotaiką pakelti gali tinkamai parinktas drabužis.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2021, 1:00 PM

Psichologai sutinka, kad aplink mus ar tiesiog ant mūsų esančios spalvos veikia nuotaiką ir savijautą. Suprantama, drabužis turi būti ne tik tinkamai parinktos spalvos, bet ir patogus – jei jis jums kažkodėl tapo per ankštas, nuotaika užuot pasitaisiusi gali dar labiau subjurti.

Gerą nuotaiką sugrąžinti gali ryškios spalvos – balta, geltona, žalia, raudona, taip pat sodrūs uogų ir vaisių atspalviai. Jei jaučiate liūdesį, apatiją, energijos stygių, galbūt norisi rengtis pilkšvais ar juodais drabužiais, kurie tarsi atliepia jūsų vidinę būseną. Bet ryškių spalvų sukuriamos vibracijos padės tą būseną pakeisti.

Kiekviena spalva turi savo reikšmę ir energetiką.

Oranžinė laikoma džiaugsmo ir pozityvo spalva. Ji mums suteikia nemažą energetinį užtaisą ir padeda labiau pasidžiaugti tuo, ką turime. Be to, oranžinė tarsi padeda pajusti ryšį su savo vidiniu vaiku ir suvokti, kad norime iš tikrųjų giliai širdyje. Tiesa, kad oranžinio drabužio suteikiamos energijos neišnaudotume pernelyg greitai, geriau jį derinti su mėlynu.

Geltona spalva suteikia lengvumo, laisvės pojūtį. Vilkint tokios spalvos drabužiu, lengviau jausti džiaugsmą. Ir net į sudėtingas situacijas mes žvelgiama kitomis akimis. Tačiau tam, kad geltona spalva nepaverstų jūsų pernelyg lengvabūdišku, verta ją derinti su išminties suteikiančia violetine spalva.

Žaliai renkitės, jeigu jaučiatės pasimetę ir nežinote, kokį sprendimą priimti susiklosčiusioje situacijoje. Ši spalva mus tarsi įžemina, padeda pajusti pusiausvyrą ir harmoniją, o nurimus bus daug paprasčiau priimti net ir labai sudėtingą sprendimą.

Baltų drabužių turėtų netrūkti kiekviename garderobe. Jie padeda atsikratyti apribojimų, atsisakyti senų nuostatų ir naujai pažvelgti į mus supančią aplinką. Taip pat balta spalva padeda save išreikšti įvairiose gyvenimo srityse.

Žydra spalva taip pat padeda save išreikšti bei pasijusti savo vietoje, atsiriboti nuo aplinkui tvyrančio chaoso.

Raudonas drabužis grąžins pasitikėjimą savimi ir padės tvirtai siekti tikslo. Ši spalva padeda veikti aktyviai, imtis iniciatyvos ir sparčiai judėti į priekį. Tiesa, jeigu jaučiatės labai pavargę, geriau raudonos spalvos vengti – kai jaučiatės praradę pagrindą po kojomis, raudonis gali ir erzinti ar kelti įtampą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.