Vyrams skirto festivalio organizatoriai atskleidė, kodėl kilo toks poreikis

Vyrų saviugdos grupes buriantis socialinis projektas „GENTYS“ į vasaros festivalį sieks sukviesti visus sąmoningumo ir asmeninio tobulėjimo siekiančius vyrus. Liepos 9 – 11 dienomis vyksiančio „Genčių Fest’o“ pagrindinis tikslas – suburti skirtingų miestų, amžių ir patirčių vyrus kartu ieškoti savojo vyriškumo.

 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 2, 2021, 4:52 PM

Organizatoriai pabrėžia festivalio pagrindinį principą: „Čia niekas neaiškins koks Tu turi būti – čia vieta Tau ieškoti, koks Tu nori tapti.“

Renginio organizatoriai tiki, kad per pozityvią vyrišką socializaciją vyrai gali pasiekti gilesnį savęs pažinimą ir spręsti svarbius gyvenimo klausimus.

Širdžiai ir stuburui, smagu ir gilu

Žinant, kad skirtingiems vyrams reikia skirtingų veiklų ir patirčių, saviugdos festivalis dalyviams pasiūlys plačią ir įvairią programą paremtą principu: širdžiai ir stuburui, smagiai ir giliai. Programos dalys bus skirstomos į minėtas kategorijas: sporto, socialines veiklas (SMAGU), prasmingas refleksijas (GILU), emocinio intelekto lavinimo (ŠIRDIS) ir ryžto bei ribų stiprinimo užsiėmimus (STUBURAS). Trijų dienų renginys bus tarsi mugė, kurioje dalyviai galės pasirinkti sau aktualiausias dirbtuves, paskaitas, išbandymus ar pasirodymus.

Iš kur kilo poreikis festivaliui, skirtam vyrams?

Vyrų tapatybės krizė atsirado dar industrinės revoliucijos metu, kuomet berniukai vis mažiau turėdavo sąlyčio su pozityviais vyro pavyzdžiais savo šeimoje ir aplinkoje. Lietuvoje sovietinis periodas tai dar labiau sustiprino – tarp vyrų padidėjo susipriešinimas, nepasitikėjimas, atskirtis.

Vykdydami veiklą „GENČIŲ“ projekto iniciatoriai pastebėjo gimstantį stiprų poreikį vyrams burtis į ratus, užmegzti prasmingas pažintis bei padėti sau ir kitiems augti emociškai, dvasiškai ir fiziškai. Todėl šis festivalis bus viena iš pozityvų vyrų bendruomeniškumą skatinančių išraiškų.

Metus gyvuojančios „GENTYS“ jau dabar prisideda prie Lietuvos vyrų psichologinės sveikatos gerinimo. Šiuo metu projektas jau yra subūręs virš 36 autonomiškų saviugdos ratų – genčių, veikiančių Vilniuje, Kaune, Panevėžyje, Anykščiuose ir tarp užsienio lietuvių bendruomenėse. Šie ratai vienija virš 300 vyrų, kurių teigiami psichologinės savijautos pokyčiai fiksuojami remiantis Pasaulio sveikatos organizacijos metodika.

Plačiau socialinį projektą „GENTYS“ galite paskaityti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.