Kaip paleisti savo praeitį? 4 vertingi patarimai

Keturi patarimai, kurie padės tinkamai nutraukti romantiškus santykius ar darbo sutartį ir judėti toliau be neigiamo emocinio bagažo.

 Atsisveikinimas su žmonėmis ir situacijomis, kurios buvo mūsų kasdienio gyvenimo dalis, ne visada yra lengvas.<br> 123rf nuotr.
 Atsisveikinimas su žmonėmis ir situacijomis, kurios buvo mūsų kasdienio gyvenimo dalis, ne visada yra lengvas.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 2, 2021, 11:19 AM

Atsisveikinimas su žmonėmis ir situacijomis, kurios buvo mūsų kasdienio gyvenimo dalis, ne visada yra lengvas. Daugelis knygų, skirtų verslininkams, moko būti iniciatyviais, imtis iniciatyvos ir patiems pradėti projektus. Tačiau niekas mūsų neparengia, kaip užbaigti tam tikrus gyvenimo etapus.

Taigi, mes pateiksime keturis patarimus, kaip teisingai nutraukti bet kokius santykius ir judėti toliau ramia sąžine.

Skirkite laiko atsisveikinimui. Ispanijos publicistas Luisas Bassatas mano, kad tiek pat laiko, kiek buvo skirta žmogaus samdymui, turi būti skirta paaiškinimui, kodėl jam geriau neužimti šios pozicijos. Jei darbo pokalbiai truko porą valandų, turite rezervuoti tiek pat laiko laiko kuo draugiškesnei pabaigai. Tai taikoma ir skyryboms, kad jos būtų kuo mažiau traumuojančios. Akivaizdu, mums reikia laiko, kad galėtume paaiškinti, išklausyti, suprasti ir palinkėti geriausio tiems, kurie nuo šiol eis kitu keliu.

Nepasiduokite ir ieškokite kito kelio. Nors žmonėms patinka rasti viskam priežastį, staigių pokyčių metu ne visada atsiranda priežastis. Kartais esame priversti atsisakyti tam tikro gyvenimo etapo dėl sveikatos problemų, ekonominės nesėkmės ar bet kokio kito išorinio veiksnio. Negalime visko priskirti likimui, nes gyvenime pasitaiko ne tik atsitiktinumai. Be abejonės, mes galime pasirinkti, kokia bus mūsų nauja situacija. Pirmieji pandemijos mėnesiai daugeliui žmonių padėjo inicijuoti projektus, kurių jie kitu metu nebūtų padarę. Taigi, net jei pokyčiai įvyko prieš mūsų valią, visada galime rasti kitą mums palankų kelią.

Atsiribokite nuo praeities. Kai vienos durys užsidaro, vienintelis teigiamas požiūris yra ėjimas į priekį ir ieškojimas kitų. Jei išlaikysime nusivylimą ir susierzinimą arba nuolat permąstysime, kas nutiko, bergždžiai bandydami redaguoti savo istoriją, liksime surišti su praeities skausmu. Geriausia terapija yra pradėti auginti naujus projektus ir iliuzijas. Energija, kurią skiriame apraudoti tai, kas atsitiko ne taip, gali būti panauda kuriant naują gyvenimą.

Išanalizuokite savo klaidas. Kita vertus, pasibaigus svarbiam mūsų gyvenimo laikotarpiui, reikia skirti šiek tiek laiko apmąstymams. Tai ypač aktualu išsiskyrus su partneriu. Išgelbėti save nuo naujo sielvarto padės tik pasimokymas iš padarytų klaidų. Tačiau nemaišykite klaidų apmąstymo su sielvartavimu, Apmąstant klaidas mes galime išsiaiškinti savo mintis, suprasti save ir pasiruošti ateičiai.

Parengė Aistė Blaževskytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.