10 sapnų, perspėjančių apie ligą: nevalia ignoruoti

Savisaugos instinktas mums yra įdiegtas pačios gamtos. Smegenys joms prieinamu būdu perspėja, kad organizme kažkas ne taip. Nereikia ignoruoti šių perspėjimų. Tai tas atvejis, kai reikia įsiklausyti į save, kad būtų galima išvengti problemų su sveikata.

 Štai kokie sapnai perspėja apie artėjančią ar jau esamą ligą.<br> 123rf nuotr.
 Štai kokie sapnai perspėja apie artėjančią ar jau esamą ligą.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2021, 12:35 PM, atnaujinta Jun 13, 2021, 1:23 PM

Moksliniai tyrimai atskleidė, kad taip tikriems organizmo sutrikimams būdingi tipiški sapnai.

Kai mes miegame, mūsų smegenys transformuoja per dieną gautus įspūdžius, įpindamos į sapnus signalus, ateinančius iš kūno.

Todėl vaizdai gali keistis, bet veiksmai ar pojūčiai kartosis, primygtinai kviesdami į juos atkreipti dėmesį.

Štai kokie sapnai perspėja apie artėjančią ar jau esamą ligą.

1. Apie energijos praradimą praneša sapnai su drumzlinu vandeniu, purvinu sniegu, sujaukta lova.

2. Likus savaitei iki gripo ar peršalimo simptomų pasireiškimo sapnuojami sapnai, susiję su vandeniu. Žmogus save regi besimaudantį, besikaitinantį pirtyje, skalbiantį apatinius. Jis gali jausti troškulį ir sapne bandyti jį numalšinti.

3. Kvėpavimo takų ligų atveju realus oro trūkumas sukelia sapnus, susijusius su dusimu. Jie perkelia miegantįjį į šachtą ar po vandeniu, į kosmosą ar sniego pusnį – ten, kur kiekvienas oro įkvėpimas reikalauja pastangų. Gali sapnuotis žmonės ar žvėrys, tvirtai laikantys gniaužtuose, spaudžiantys krūtinę.

4. Panašius sapnus sapnuoja širdininkai. Tiktai jų sapnuose kvėpavimas nutraukiamas staigiai ir netikėtai. Paprastai sapnuojami kritimai iš didelio aukščio. Dažnai kyla tokia stipri baimė, kad žmogus nubunda. Gaudynės, lydimos pavojaus jausmo, taip pat sako apie problemas su širdimi.

5. Bandyti įšokti į nuvažiuojantį traukinį ar autobusą būdinga aritmijai. Jeigu sapnas primena katastrofų filmą, o nerimas išlieka net nubudus – vadinasi, pakilo kraujospūdis.

6. Apie sumažėjusį kraujospūdį liudija pojūtis, kad neįmanoma pajudėti. Rankos nepasikelia, kojos vargais negalais persikelia. Pabudimas sunkus, nes kraujospūdis žemas.

7. Sapnai apie maisto produktus, lydimi nemalonių skonio pojūčių, liudija apie virškinimo sistemos problemas. Rudų atspalvių dominavimas, nevalgomų dalykų valgymas – taip pat nerimastinga žinia nuo skrandžio.

8. Apie kepenų veiklos pažeidimus perspėja sapnai apie muštynes, sužeidimus, matant kraują, kurį lydi kartumo skonis burnoje.

9. Matyti pažįstamus žmones neįprastais pavidalais, susidurti su kliūtimis, kaip uždarytos durys, gilios duobės, nesibaigiantys akmenys ir beviltiškai bandyti jas įveikti – artėjančios neurozės požymis.

10. Jeigu sapne veiksmas vyksta tamsoje arba pažįstamos vietos neatpažįstamai pasikeičia, dėl to kyla nerimas, baimė – vadinasi, artinasi depresija. Klaidžioti tamsoje ieškant išėjimo ir jo nerasti – reiškia nugrimzdimą į košmarus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.