Žentas ir uošvė: 5 patarimai, kaip taikiai sugyventi

Daugybėje šeimų bendravimas pasidaro įtemptas vien dėl to, kad nesusiklosto santykiai tarp žento ir uošvės. Ne vienas vyras iš anksto pesimistiškai nusiteikia – palaikyti gerų santykių su uošve nepavyks.

 Dažna pora neišvengia problemų su tėvais, jei po santuokos gyvena su jais po vienu stogu. <br> 123rf nuotr.
 Dažna pora neišvengia problemų su tėvais, jei po santuokos gyvena su jais po vienu stogu. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Jul 1, 2018, 11:49 AM

Santykių ekspertai sutaria – taip manydami vyrai neteisingai nusiteikia psichologiškai, o paskui patenka į situaciją, kurią patys ir išprovokuoja.

Dažna pora neišvengia problemų su tėvais, jei po santuokos gyvena su jais po vienu stogu. Uošvė kariauja su žentu arba anyta su marčia. Turbūt ne viena motina yra pasakiusi sūnui: „Man nepatinka tavo žmona!“

Tokioje situacijoje nemaža atsakomybė tenka vyrui, kuris, užuot mažinęs priešiškumą, atsirandantį tarp žmonos ir jo motinos, į moterų kovą nekreipia dėmesio.

Marti, gyvendama vyro tėvų namuose, negali atrasti savo vietos. Svetimame name – sava tvarka, ūkis ir įpročiai. O žmonai norisi turėti savo kampą ne tik miegamajame, bet ir virtuvėje.

Galimi keli šios problemos sprendimo variantai. Pirmiausia reikėtų abiem pusėms išsakyti savo lūkesčius ir bandyti susitarti taikiai gyventi. O jei nepavyksta, ieškoti atskiro būsto jaunai porai.

Bet jei vyrui gera gyventi savo tėvų šeimoje ir jis neturi noro įsigyti savų namų, žmona turėtų pasiūlyti kurį laiką pagyventi jos tėvų šeimoje. Tada vyras tikrai susimąstys, kad reikia gyventi atskirai.

Kad ir kokia uošvė būtų nuostabi, vyras įsitikins, jog vis dėlto ji – svetimas žmogus ir laikosi savo tvarkos namuose.

Dauguma motinų viliasi, kad jų dukterys ištekės sėkmingiau nei jos. Todėl ir nori, kad jų žentas būtų ne tik žavingas ir protingas, bet ir perspektyvus vyras.

Taip ir knieti pasakyti: norėtų parduoti savo dukterį tris kartus brangiau. O tai, kad paskui dukteriai teks gyventi kartu su tuo perspektyviu, bet nemylimu žmogumi, nieko nejaudina.

Todėl ir prasideda problemos šeimose, kai tėvai linkę viską geriau matyti ir išmanyti. Todėl būtina įrodyti visiems, o pirmiausia sau, kad esate savarankiška asmenybė, galinti pasirūpinti savimi.

O žentas turėtų žinoti, kad uošvė – tai ne tik žmonos motina, bet pirmiausia moteris, kuriai taip pat reikia dėmesio.

Iš pradžių pakaks jai pasakyti komplimentą ar dovanėlės. O jau tada reikėtų mėginti išsikovoti uošvės pasitikėjimą, kad jos dukra bus laiminga su juo.

Kitaip vyras ims nesutarti ne tiktai su uošve, bet ir su žmona. Rezultatas: atsiras priešiškumas vienas kitam, kuris dažniausiai baigiasi skyrybomis. Bet kuris žentas turėtų parodyti uošvei dėmesį ir rūpinimąsi, kol dar nevėlu.

Štai ką vyrams pataria santykių ekspertai.

1. Girkite žmoną, pripažinkite jos nuopelnus girdint uošvei, ir ji nė sekundę nesuabejos, kad mylite jos dukterį.

2. Stenkitės, kad dukra su motina bendrautų dažniau. Nesvarbu, kad su žmona esate artimi, – kai kuriuos emocinius momentus moters gyvenime teisingai gali suprasti tik jos motina.

3. Pasitarkite su uošve. Tada ji pajus savo reikalingumą. Ji juk išties gali padėti sudėtingomis gyvenimo situacijomis. Išklausę uošvės patarimų būkite kantrūs. Jokiu būdu neparodykite susierzinimo.

4. Nenutraukite ryšių su uošve net kai esate užsiėmę. Bent telefonu pasiteiraukite apie jos sveikatą, reikalus, planus.

5. Nesupraskite uošvės klausimų apie jūsų darbus ir planus kaip nereikalingo kišimosi ne į savo reikalus. Ji nori daugiau sužinoti apie žmogų, su kuriuo gyvena jos duktė. Nepamirškite, kad jūsų uošvė, kaip ir jūs, svajoja apie harmoningus santykius tarp visų šeimos narių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.