10 priežasčių, kodėl moterys leidžiasi į meilės nuotykius

Geismas be sąžinės priekaištų

Kai kurios moterys meilužį įsitaiso, nes to reikia pasitikėjimui savimi stiprinti ir pripažinimui pelnyti.<br>123rf nuotr.
Kai kurios moterys meilužį įsitaiso, nes to reikia pasitikėjimui savimi stiprinti ir pripažinimui pelnyti.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 5, 2014, 7:12 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:51 PM

Šia tema surengtos apklausos byloja, jog meilužių glėbyje dailiosios lyties atstovės ieško pirmiausia to, ko pasigenda santuokoje. Jos ilgisi nerūpestingumo, romantikos, trokšta būti geidžiamos ir patirti malonų kutenantį seksualinį jaudulį.

Priežasčių, dėl kurių moterys būna neištikimos, daug. Bet dėl to nebūtinai kaltas jų nuobodus vedybinis gyvenimas ar nusivylimas sutuoktiniu.

„Mano santuoka laiminga“, – Austrijos žurnalui „Woman“ teigė 34 metų Kyra. Bet penkerius metus santuokoje gyvenanti moteris savo vyrui dažnai būna neištikima.

Tarptautinėje bendrovėje vadybininke dirbanti Kyra neieško seksualinių nuotykių. Bet dėl darbo reikalų jai tenka labai daug bendrauti su vyrais. Pasak Kyros, juos vienija bendros problemos ir tikslai. Tad jei su jais bendraujama labai artimai, moteris nemato nieko bloga ir pasimylėti. Kyra leidžiasi į seksualinius nuotykius, bet jokios kaltės sutuoktiniui nejaučia.

„Šie vyrai iš mano sutuoktinio nieko nepasiglemžia. Juk niekada nesiekiu vien seksualinio pasitenkinimo, bet trokštu patirti tai, ko negaliu pajusti su savo vyru“, – teigia vadybininkė.

Geismas be sąžinės priekaištų

Ištekėjusios moterys nemato nieko bloga turėti meilužį. Tokios išvados priėjo amerikietė Susan Shapiro Barash. Ji apklausė 50 sutuoktiniams neištikimų įvairių socialinių sluoksnių ir profesijų 25-55 amžiaus moterų.

„Vis daugiau moterų neatsisako meilės nuotykių dėl moralinių sumetimų. Silpnoji lytis tiksliai žino, ko nori iš gyvenimo ir vis dažniau suvokia, kad viso to negali duoti vienas vienintelis vyras“, – tokią išvadą pateikia Susan.

Jos teigimu, moterys vis labiau pasitiki savimi ir nebeslepia savo poreikių. Be to, jos nebėra priklausomos nuo vyrų ir ekonominiu požiūriu. Dėl to daugelis apklaustųjų nejaučia jokių sąžinės priekaištų ir mėgaujasi lytiniu gyvenimu anapus savo miegamojo sienų.

Troškimas ir realybė

Anksčiau takoskyrą tarp meilės romanų ir vedybinio gyvenimo pripažino tik stiprioji lytis. Vieno Hamburgo instituto surengta apklausa patvirtino, kad iš prigimties vyrai yra poligamijos, o moterys – monogamijos šalininkės. Remiantis jos duomenimis, 65 procentai dailiosios lyties ir 75 procentai stipriosios lyties atstovų mažiausiai kartą savo sutuoktiniui buvo neištikimi. Moterys meilės nuotykių ieško būdamos 30-40, o vyrai – 40-50 metų.

Ištikimybė – kultūrinė tradicija

Įsimylėjėliai prisiekia vienas kitam amžiną meilę, bet, pasak Vienos (Austrija) šeimyninio ir porų gyvenimo specialistės Corinos Ahlers, ištikimybė turi mažai ką bendro su meile.

„Ištikimybė – tai prasminga kultūrinė tradicija. Ji suteikia galimybę funkcionuoti šeimoms, poroms kartu auklėti vaikus ir suteikia žmonėms psichikos stabilumą“, – teigė ji.

Iškilusi aikštėn vieno iš sutuoktinių neištikimybė ne tik išjudina pasitikėjimo vienas kitu pamatą, bet gali tapti postūmiu jų santykiams atgaivinti. Geriausiu atveju gali žymėti naujo poros gyvenimo pradžią.

Bet meilės romanas ne visuomet yra startas į kitą, įdomesnį gyvenimą. Tuo įsitikino dviejų vaikų motina, 47 metų Antonia.

„Mano atsirado meilužis, nors buvau laimingai ištekėjusi. Išsiskyriau. Po skyrybų turėjau romanų su vedusiais vyrais, bet sau tinkamo gyvenimo draugo nebesutikau. Skyrybos su vyru buvo didžiausia mano gyvenimo klaida. Būtų buvę geriau tylomis mėgautis meilės nuotykiais“, – prisipažino moteris.

Vokietijoje surengtos apklausos kas penktas dalyvis pripažino, kad atsitiktinis meilės nuotykis į lytinį sutuoktinių gyvenimą gali įnešti naujų, gaivių vėjų. 15 procentų apklaustųjų nuomone, slaptas meilės romanas – geriausias būdas pasitikėjimui savimi sustiprinti.

10 priežasčių, dėl kurių moterys leidžiasi į meilės nuotykius

Jas dažniausiai įvardijo „Woman“ žurnalo apklaustos dailiosios lyties atstovės.

1. Manau, kad meilės romanai ir geras santuokinis gyvenimas – neatskiriami dalykai. Teisėtas vyras – gyvenimo palydovas, o kitas – bendravimui karts nuo karto.

2. Su sutuoktiniu mane jungia meilė, o su meilužiu – geismas.

3. Ko nepatiriu su teisėtu vyru, gaunu iš kito.

4. Į savo gyvenimą noriu grąžinti pašėlusios, audringos praeities nuotrupas.

5. Esu nusivylusi santykiais su vyru.

6. Norėčiau numalšinti savo gyvenimo troškulį.

7. Manau, kad ir kiti vyrai labai patrauklūs. Šiai didelei pagundai negaliu ir nenoriu atsispirti.

8. Turiu meilužį, nes to reikia pasitikėjimui savimi stiprinti ir pripažinimui pelnyti.

9. Lytinis gyvenimas su sutuoktiniu jau seniai manęs nebetenkina.

10. Savo vyrą pažįstu kaip savo penkis pirštus. Nebepatiriu nieko naujo ir stebėtino.

Parengė Monika Jakaitytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.