Penki vyrų psichologiniai tipai pagal graikų mitologiją

2012 m. birželio 5 d. 08:53
lrytas.lt
Įvairioms moterims tinka įvairūs vyrai, kurie reikalingi ne tik dėl giminės pratęsimo. Juk stipriausias emocijas moterys patiria būtent vyrų atžvilgiu. Nesvarbu, tai būtų meilė ar neapykanta.
Daugiau nuotraukų (1)
Tačiau šiuolaikinės moterys sugeba materialiai apsirūpinti ir be vyrų pagalbos, vienos pačios užaugina vaikus. Kitoms svarbiausia - flirtuoti, įsimylėti ir dar patirti kitų teigiamų emocijų. Vis dažniau moterys tampa medžiotojomis, ieškančiomis nuotykių, kai tuo tarpu  vyriškai lyčiai tereikia meilės, jaukaus namų židinio ir rūpestingos namų šeimininkės, rašo Redtram.com.
Tačiau, kad moterims būtų lengviau susigaudyti tarp priešingos lyties atstovų, psichologai suskirstė vyrų psichotipus pagal atitinkamus graikų mitologijos vardus.
Pirmas vyro psichologinis tipas – Dzeusas. Tai – stiprus, tvirtos valios, tačiau gana grubus vyras. Negali pakęsti prieštaravimų, patinka tvarka. Taip pat mėgsta, kad moteris būtų paklusni. Visus savo veiksmus argumentuoja vienintele fraze: „Teisinga tik tai, ką jis pasakė“. T.y. kol žmogus jo pusėje ir su viskuo sutinka, tai jis draugas ir bičiulis. O jei nuomonės išsiskiria, iš karto ima priešintis, kovoja ir siekia palenkti į savo pusę.
Antras vyro psichologinis tipas – Apolonas. Paprastai toks vyras būna padorus ir patikimas. Ankstyvoje jaunystėje dažnai būna romantiškas, linkęs kurti eiles ar dainuoti serenadas po mylimosios langais, tačiau ilgainiui, kai sulaukia 30 metų ši asmenybė neretai pasikeičia veikiama aplinkybių. Tačiau pagal savo natūrą Apolonas – puikus organizatorius, viską daro apgalvotai, neskubėdamas tvarkingai, linkęs planuoti iš anksto. Šio psichotipo vyras paprastai nusileidžia, pasitiki kitais žmonėmis, todėl neretai kenčia dėl valdingos žmonos. Taip pat skausmingai išgyvena ne vienos moters atstūmimą ar atsaką be meilės. Jei įsimyli, tai gali ilgai plaukti euforijos bangomis.
Тrečias vyro psichologinis tipas – Prometėjus. Dažniausiai nekeičia savo elgesio ir įpročių, net jei ir kardinaliai keičiasi gyvenimiškos situacijos. Tačiau jam netrūksta ir gyvenimo išbandymų: tai moteris išduoda, tai vaikai nusikalsta, tai liga pražudo. Nors šiaip Prometėjus – protingas, geras, aktyvus vyras, bet jis beviltiškas idealistas romantikas, niekados nesitaikstantis su neteisybe. Taip pat linkęs konfrontuoti ir su vyresnybe. Arba, pavyzdžiui, užsisodina sau ant sprando žmogų, norėdamas jam padėti ar apginti nuo neteisingumo, o paskui niekaip negali jo nukrapštyti. Taip pat nelinkęs galvoti ir apie pasekmes. Būna ne tik labai atsargus, bet kartais ir bijo moterų, jei bent vieną kartą buvo atstumtas.
Ketvirtas vyro psichologinis tipas Hermis. Tai – ryškus narcizas, nes myli save labiau nei bet ką kitą. Garbėtroška, siekia pigios šlovės ir populiarumo. Lengvai pažeidžiamas jaunuolis neretai iš karto pavirsta subrendusiu ir visus kritikuojančiu vyru, bambančiu moralistu ir žiūrinčiu į visus iš aukšto. Hermio psichotipo vyrui labai svarbu ir materialiniai dalykai. Todėl jis nespjauna į pinigus. Puikiai moka malti liežuviu, užtat moterys susidaro žavingo vyro, erudito įspūdį, žinančio, ko jam reikia. Be to, turi įgimtą sugebėjimą atsidurti šiltose vietelėse.
Penktas vyro psichologinis tipas - Dionisas. Tai - savas vaikinas. Naudojasi plačiais ryšiais ir pažintimis. Todėl joms padedant įveikia bet kokias kliūtis ir sunkumus. Gerai išmano žmonių psichologiją, tačiau nepaisant to, neretai būna sunku rasti su jais bendra kalbą. Šio psichotipo vyrai dažnai būna kūrybiniai žmonės: rašytojai, dailininkai, skulptoriai. Bet taip pat ir politikai. Taip pat Dionisas mėgsta linksmybes, rengia orgijas, kelia skandalus, virtuoziškai demonstruodamas necenzūrinės leksikos ypatumus. Negali pakęsti rutinos, todėl stengiasi būti laisvas net ir santuokoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.