Neįtikėtina stiprybė: be nosies gimusi mergaitė įrodė, kad visi klydo

2024 m. spalio 17 d. 20:45
Lrytas.lt
Dešimtmetė iš Airijos Tessa Evans ne kartą buvo pavadinta „Voldemortu“ – mergaitė viešojoje erdvėje sulaukia daug dėmesio dėl savo išskirtinės išvaizdos. Tessa gimė be nosies.
Daugiau nuotraukų (5)
Tėvai nusprendė viešai dalintis jos istorija, ne tik supažindindami visuomenę su itin reta medicinine būkle, bet ir mokydami visuomenę priimti kitoniškumą ir įžvelgti grožį kiekviename žmoguje.
Tessa gimė turėdama neįprastą būklę, vadinamą visiška įgimta arinija, o tai reiškia, kad jai trūksta nosies. Ši reta anomalija, paliečianti vos kelis žmones visame pasaulyje, nuo pat gyvenimo pradžios Tessai kėlė išskirtinių iššūkių.
Nepaisant šių kliūčių, ji nusprendė neleisti savo būklei jos apriboti ir į gyvenimą žvelgia su neprilygstamu entuziazmu.
Arinija reiškia, kad nosis būnat vaisiui gimdoje neišsivysto, todėl šios veido dalies tiesiog nėra. Unikaliu Tessos atveju jos būklė apima uoslės sistemos – smegenų dalies, atsakingos už kvapų atpažinimą, – nebuvimą. Nepaisant jos būklės keliamų sunkumų, Tessos tėvai laiko ją gražia ir nepaprasta mergaite.
Ultragarso tyrimo metu sužinoję savo laukiamo vaiko veido deformaciją, Tessos tėvai Grainne ir Nathanas Evansai išgyveno įvairių emocijų. Penktą nėštumo mėnesį sužinojus, kad jų dukra gims be nosies, neabejotinai ištiko šokas. Nepaisant pradinio iššūkio, jie tvirtai įsipareigojo suteikti Tessai geriausią priežiūrą ir paramą.
Tessos kelią lydi daugybė medicininių procedūrų ir operacijų.
Netrukus po gimimo ji buvo perkelta į intensyviosios terapijos skyrių, kur jai buvo atlikta trachestomija, kad būtų lengviau kvėpuoti. Vos vienuolikos mėnesių Tessai teko atlikti kataraktos operaciją, o tai dar labiau padidino sunkumus, su kuriais ji susidūrė būdama tokio jauno amžiaus.
Po dvejų metų Tessai buvo atlikta kosmetinė operacija, kurios metu po oda buvo implantuoti protezai, padėję pagrindą ateityje sukurti dirbtinę nosį. Jos tėvai sprendimo tęsti operacijas nepriėmė lengvabūdiškai. Vis dėlto jie suprato, kad tai yra galimybė laipsniškai patobulinti Tessos išvaizdą, kad jos profilis taptų „įprastesnis“. Tai reiškė kaulų ir odos transplantacijas, kurios paprastai rekomenduojamos paauglystėje, kai veidas baigia augti.
Tessa išgyvena fizinius iššūkius, tačiau jos dvasia išlieka stipri. Mergaitė prisitaikė prie gyvenimo be nosies, kvėpuodama per burną, ir nejaučia kvapų, kuriuos daugelis iš mūsų laiko savaime suprantamu dalyku. Nepaisant šių iššūkių, Tessos užkrečiantis džiaugsmas ir entuziazmas yra stiprus jos nepajudinamo pasiryžimo gyventi visavertį gyvenimą įrodymas.
„Tessa įrodė, kad visi klydo. Ji viršijo visų lūkesčius, – sakė Grainne. – Ji taip pat įrodė, kad yra tobula mergaitė. Ji visada pakelia nuotaiką, kai tik įeina į kambarį.“ „Ji įeina į bet kurį kambarį ir gali pakelti visų nuotaiką ir padaryti visus laimingus“, – pridūrė Nathanas.
Tessos istorija patraukė žmonių dėmesį visame pasaulyje ir tapo įkvėpimo šaltiniu daugybei tų, kurie susiduria su savais iššūkiais. Jos stiprybė ir atkaklumas yra galingas priminimas, kad tikrasis grožis pranoksta fizinę išvaizdą ir slypi kiekvieno iš mūsų dvasioje. Tessos kelionė – kaip vilties švyturys, stiprinantis įsitikinimą, kad ryžtingai, drąsiai ir su artimųjų palaikymu galime įveikti bet kokią kliūtį.
Parengta pagal brightside.me

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.