Parduodamas įspūdingas brangus papuošalas: deimantai susiję su Marijos Antuanetės skandalu

2024 m. spalio 7 d. 14:17
Vieni seniausių aukcionų namų pasaulyje „Sotheby’s“ rengiasi parduoti beveik 50 metų nepaliestą papuošalą su neįtikėtina istorija iš didelės privačios Azijos kolekcijos. Pastarąjį kartą jis buvo eksponuojamas 1976 metais Amerikos gamtos istorijos muziejuje.
Daugiau nuotraukų (1)
Maždaug prieš 200 metų sukurtą papuošalą su deimantais, sveriantį apie 300 karatų, „Sotheby’s the Magnificent Jewels“ aukcione Ženevoje lapkričio 13 dieną tikimasi parduoti už porą milijonų eurų.
Prieš tai brangakmeniais inkrustuotas papuošalas bus eksponuojamas įvairiuose pasaulio miestuose – Londone, Honkonge, Niujorke, Singapūre, Taibėjuje, Dubajuje.
Tiksli papuošalo kilmė nėra žinoma, bet manoma, kad jis galėjo būti užsakytas aukšto rango aristokratams, greičiausiai iš Prancūzijos ar Anglijos, ir pagamintas iš legendinių „Golconda“ kasyklų Indijoje išgautų deimantų.
Kai kurie deimantai galėjo būti paimti iš liūdnai pagarsėjusių karolių, į kurių skandalą buvo įvelta ir Prancūzijos karalienė Marija Antuanetė (1755–1793).
Karolių afera suteršė karalienės Marijos Antuanetės reputaciją, kai ji buvo klaidingai apkaltinta sukūrusi schemą, kaip apgauti karūnos juvelyrus įsigyjant nepaprastai brangių deimantų karolius ir už juos nesumokėti.
Iš tikrųjų karalienė atmetė idėją įsigyti karolius, tačiau jos parašą suklastojo viena Prancūzijos aukštuomenės narė. Nors vėliau ji buvo nuteista už nusikaltimą, skandalas pakirto pasitikėjimą Prancūzijos monarchija. Galiausiai tai sukėlė Prancūzijos revoliuciją.
Dabar parduodamas viliojantis papuošalas kadaise priklausė aristokratams, XX amžiaus pradžioje glaudžiai susijusiems su Didžiosios Britanijos karališkąja šeima.
Papuošalas, sudėtas iš trijų deimantų eilių, kurios kiekviename gale yra deimantiniai kutai, gali būti dėvimas kaip karoliai arba kaip puošmena, prisiūta prie drabužių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.