Be proto augančiu svoriu nusivylusi britė kreipėsi į Lietuvos medikus – neįtikėtina, ką jie padarė su jos kūnu

2024 m. spalio 3 d. 21:01
Lrytas.lt
Britė Sarah Kenyon-Holden (33 m.) iš Lankašyro tapusi mama niekaip negalėjo numesti po gimdymo priaugusio svorio. Ko tik moteris nebandė – badavimą, madingas dietas, intensyvias mankštas, lieknėjimo tabletes ir net svorio metimo injekcijas, – niekaip nepavyko išlipti iš 24 drabužių dydžio, rašo bristolpost.co.uk.
Daugiau nuotraukų (4)
Kartais pavykdavo numesti 10–20 kg, tačiau sėkmė visada buvo trumpalaikė.
„Svoris tiesiog augo greičiau nei krito, – sakė ji. – Visiškai praradau ūpą ir jaučiausi įstrigusi, nebežinodama, ką daryti.“
Sarah ieškojo atsakymo internete ir ten ją sudomino svorio metimo operacija. Sužinojusi apie procedūras Sarah nusprendė, kad skrandžio perrišimas jai būtų geriausias pasirinkimas.
2021 metais ji apsisprendė pasidaryti operaciją. Tačiau dėl didelių operacijos kainų Jungtinėje Karalystėje Sarah negalėjo sau leisti jos atlikti vietoje. Po tolimesnių aiškinimųsi ji galiausiai pasirinko NORDS kliniką Lietuvoje.
Tai, ką padarė Lietuvos medikai, pranoko moters lūkesčius.
„Pirmos aštuonios savaitės buvo gana sunkios. Pradžioje turėjau maitintis tik skysčiais, tada galėjau valgyti trintą maistą, tuomet minkštą maistą ir galiausiai kietą maistą.
Tačiau sveikimas buvo puikus, o operacija buvo rakto skylutės principu, tai reiškia mažesnius pjūvius ir mažiau skausmo, greitesnį atsigavimą ir minimalų randą“, – džiaugėsi britė.
Po skrandžio mažinimo operacijos Sarah pradėjo matyti ilgalaikius kūno pokyčius. Tačiau jos kelionė tuo nesibaigė.
Moteriai taip pat buvo atliktos papildomos procedūros, padedančios pagerinti jos išvaizdą po dramatiško svorio netekimo. Jai buvo atliktas krūtų pakėlimas ir įdėti implantai, o po to buvo atliktas pilvo plastinė operacija, pašalinant daugiau kaip 6 kg perteklinės odos.
Iš viso Sarah šioms transformuojančioms operacijoms išleido 16 tūkst. svarų sterlingų (20 tūket, eurų), tačiau jai tai buvo verta kiekvieno cento.
„Šios operacijos padėjo pagerinti mano bendrą kūno formą ir sustiprino mano pasitikėjimą po didelio svorio netekimo, – aiškino Sarah. – Per dvejus metus iš viso atsikračiau 50 kg ir jaučiuosi fantastiškai.“
Sarah fizinė transformacija taip pat lėmė emocinį ir psichinį proveržį. Dalindamasi, kiek pagerėjo jos požiūris į gyvenimą po operacijų, Sara paaiškino: „Dabar jaučiuosi taip gerai, turiu daug daugiau pasitikėjimo savimi.
Man patinka tai, ką matau veidrodyje, atsikračiau neigiamų minčių ir emocijų apie save, ir galiu dėvėti drabužius, kurie man tinka daug geriau. Tiesiog jaučiuosi nuostabiai.“
Parengta pagal bristolpost.co.uk

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.