Griuvusi renginio konstrukcija siaubingai sužalojo vyrą: artimieji meldžia padėti (1)

2024 m. rugsėjo 20 d. 10:31
Lrytas.lt
Vasarą festivalio metu įvykusi nelaimė vos nenusinešė 43 m. Roko Kuliešiaus gyvybės. Šiandien jis vis dar komos būklės, bet artimieji turi vilties, kad, kaip tikras kovotojas, jis nepasiduos, jau yra ženklų, kad būklė gerėja. Bet kad pastatytų mylimą brolį ir sūnų ant kojų, bus reikalinga ilga ir brangi reabilitacija.
Daugiau nuotraukų (4)
„Šią vasarą, birželio 30 dienos vakare, Rokas patyrė itin sunkią galvos traumą ir šiuo metu yra komos būsenos. Jis ruošėsi kasmetiniam „Amber Burn“ festivaliui, vykusiame Švenčionių rajone, sėdėjo ant vienos iš meninių instaliacijų, kurios konstrukcija neatlaikė, ir metalinė dalis trenkė jam tiesiai per galvą.
Roką skubiai nugabeno į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę, kur iškart po vidurnakčio jam buvo atlikta operacija. Po operacijos jis paniro į komą ir nuo to laiko kovoja už savo gyvybę. Smūgis Rokui praskėlė kaukolę kairiajame smegenų pusrutulyje, į smegenis išsiliejo kraujas.
Šiandien Roko būklė vis dar yra sunki: be tiesioginių galvos traumos padarinių, gydytojai nuolat kovoja su infekcijomis ir uždegimais, todėl Rokas jau kelis kartus buvo pervežtas iš slaugos įstaigos į Vilniaus ligonines ir atgal“, – aukok.lt platformoje apie Roką ištikusią nelaimę pasakojo artimieji.
Pasak jų, per savo gyvenimą iki šiol Rokas padėjo šimtams žmonių. Padėjo pasistatyti namus, įgyvendinti svajones, kurti festivalius, burti bendruomenes. „Padėjo tiesiog būdamas savimi ir skleisdamas ramybę bei gyvenimo džiaugsmą – visad su šypsena, pilnas meilės ir nieko neprašydamas atgal. Visi, kas pažįsta Roką, žino, koks neeilinis žmogus jis yra“, – sakė artimieji.
Roko sesuo Marcelė Kuliešiūtė feisbuke pasakojo apie savo vyriausiąjį brolį: „ Šiandien Rokas yra slaugos ligoninėje Vilniuje, vis stiprėja ir kovoja. Kasdien jis būna atsimerkęs, atkreipia dėmesį kas ateina pro duris. Uždegimas labai sumažėjęs, jis pradėjo sukioti galvą, labiau ją laikyti, o vakar mama pastebėjo kaip pajudino kelis rankos pirštus pirmąjį kartą!
Rokas yra kovotojas, ‘the Rock’. Jis gyvena savo taisyklėmis, nekenčia korupcijos, nesąžiningumo ir „Babilono“. Jis man brolis, kuris dalyvauja mano nuobodžiose akademijos peržiūrose, pastato antrasolę studijoje, kasmet kuria Velykų zuikio paieškas Mortytei, organizuoja vakarėlius ir festivalius. Jis gerokai vyresnis, todėl visada iškreipdavo mano suvokimą kaip gyvena ’seniai’ – 43 metų jis dažosi plaukus blondiniškai, važiuoja į „Burning Man“, miega ant plausto ežere, maudosi nuogas, žaidžia badmintoną, keliauja ir dalyvauja daugiau nei aš.“
Nors Rokas turi mylinčius mamą, tėtį, sesę, brolį ir draugę, kurie nuo pat nelaimės yra kasdien su juo, laukia ilgas gydymo bei reabilitacijos kelias.
„Mes norime jam suteikti geriausias galimybės visų pirma pasveikti, o po to – reabilituotis ir grįžti į gyvenimą, kurį jis taip myli. Tai tikrai užtruks, todėl ruošiamės ilgai kovai, prie kurios kviečiame prisidėti.
Visi surinkti pinigai bus skirti Roko gydymui ir reabilitacijai.
Ir nors dar tiksliai nežinome, kokius traumos padarinius Rokui teks išgyventi atsibudus, tikrai žinome, kad tiek gydymas, tiek reabilitacija truks ne vienus metus ir kainuos itin brangiai. Būtent todėl ir renkame šią sumą, kuri, sudėjus su šeimos turimais resursais, suteiktų Rokui kuo daugiau galimybių atsistatyti.
Prisidėk ir surinkim sumą, kuri leistų Rokui ne tik pasveikti, reabilituotis, bet ir grįžti į pilnavertį gyvenimą!“ – dalinasi prašymu Roko šeima.
„Už šiuos pinigus, sudėjus su turimais, mes suteiksim geriausias galimybes ir gydymą bei reabilitaciją Rokui pasveikti kiek įmanoma labiau!
Surinktos lėšos padės mums:
  • Pirkti nefinansuojamus vaistus, papildus, vitaminus, gerąsias bakterijas, priežiūros priemones.
  • Sumokėti už geriausią privačią slaugos ligoninę, pasamdyti daugiau kineziterapeutų, ergoterapeutų, masažistų, kurie padėtų palaikyti jo kūno sveikatą.
  • Pirkti reikalingą įrangą ir priemones.
Kai Rokas atsibus, o labai tikiu, kad taip bus, skirsime visus resursus jo reabilitacijai, specialistams, centrams, priemonėms ir viskam kas tik padėtų, svarstysime užsienio variantus“, – dalinosi sesuo Marcelė.
Prisidėti prie Roko gydymo galite per aukok.lt platformą.
NelaimėFestivalisgalvos trauma
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.