Druskininkų gydykloje išbandė tai, ko nebuvo patyrę: vienos procedūros metu net užklydo mintis nedorėlė

2024 m. liepos 13 d. 10:00
Lrytas.lt
Kai pasijuntame užsisukę voverės rate, leidžiame sau pabėgti savaitgaliui, pasisemti įspūdžių, palepinti kūnus, „persikrauti“ ir naujomis jėgomis vėl tęsti pradėtus darbus.
Daugiau nuotraukų (9)
Taip praėjusį savaitgalį su vyru atsidūrėme Druskininkuose. Nežinojome, ką veiksime, gal pamirksime vandens parke, o gal kokį masažiuką užsisakysime. Atvykome į Druskininkų gydyklą naiviai tikėdamiesi „pasisukti“ taip mėgstamame „Sveikatos rate“. Deja, vietų eilinį šeštadienį čia nėra, reikia rezervuotis iš anksto. Bet registratūros darbuotoja pasiūlė išbandyti atsinaujinusią gydyklos vonių erdvę – čia tikrai yra iš ko rinktis. Na gerai, bus nauja patirtis.
Kaip ir pridera rimtose sveikatinimo įstaigose, pirmiausia konsultacija su gydytoju, kuris pagal mūsų sveikatą rekomendavo procedūras. Visą jų puokštę!
Pradėjome abu nuo povandeninio viso kūno masažo. Ne ne, nereikia čia akvalango ir nerti į gilų baseiną, pakanka įsipatoginti šiltoje vonioje ir justi kaip stipri vandens srovė profesionaliose darbuotojos rankose paliečia giliausius raumenukus, juos pažadina ir atpalaiduoja. Tai tarsi pasyvi gimnastika raumenims, sąnariams, stuburui. Pasirodo, toks povandeninis masažas kur kas greičiau padeda atsipalaiduoti nei tradicinis rankomis atliekamas masažas.
Kai buvo išjudinti visi raumenukai ir net visi pirštų galiukai, dar kelias minutes pasimėgavom kylančiais burbuliukais ir persikėlėme į Himalajų druskos kambarį. Pasirodo, tokio kambario Druskininkų gydykloje iki rekonstrukcijos išvis nebuvo. O jis tikrai reikalingas!
Sužinojome, kad čia druska susmulkinama iki dulkelių ir sausu druskos aerozolio pavidalu paskleidžiama po visą patalpą, taip sukuriant druskos kasyklų mikroklimatą. Kvėpuojant tokiu oru stiprinamas organizmas, padedama kovosi su odos ligomis, be to, tai ir gera kvėpavimo takų profilaktika. Patogūs krėslai, meditacinė muzika ir pusvalandis visiškos ramybės. Tiesą pasakius, kol vyras sąžiningai kvėpavo druskomis prisodrintu oru, kad atsikratytų įkyruolio sauso kosulio, aš visiškai atsipalaidavau ir net užsnūdau.
Po pusvalandžio druskos kambaryje mūsų vėl laukė vonios. Aš nėriau į vaistažolių perlinę vonią ir likau labai patenkinta – tiesiog drybsojau kvapnioje žolelių vonioje, o šokantys burbuliukai glostė mano kūną. Mineralinis vanduo, oras ir ekologiškų vaistažolių mišinys daro stebuklus – ne tik masažuoja ir atpalaiduoja, bet ir išsklaido nuovargį, mažina stresą. Be to, po šių procedūrų žmonės miega kaip kūdikiai.
Vyras išmėgino angliarūgšte prisotintą vonią. Ši vonia gydo širdies ir kraujagyslių ligas, kai kurias kvėpavimo ligas, dėl to ji vyrui ir buvo paskirta. Nors išgirdusi jo pasakojimą, aš taip pat labai panorau ją išmėginti. Kūną lyg antra oda aplipdo mažyčių angliarūgštės burbuliukų sluoksnis, kuris tarsi gyvas organizmas juda ir kutena odą. O tau tiesiog reikia gulėti ir nejudėti.
Po šių procedūrų persikėlėme į gydyklos arbatinę, kur mus pasodino į masažinius krėslus. Jausmas buvo tarsi sėdėtume kosminiuose laivuose! Pirmą kartą gyvenime patyriau viso kūno masažą gulėdama ne ant pilvo, o ant nugaros! Ir, patikėkit, tai reikia patirti! Masažiniai kamuoliukai nuo kaklo ridenasi nugara, kojomis iki pat pirštų galiukų, tai paspausdami, tai papurtydami kūną.
Tai vadinasi vibromasažas ir vibracijų čia tikrai būna. Net mintis nedorėlė į galvą užsuko, ką žmonės pagalvotų pamatę mus taip besiraitančius ir bevibruojančius... Geras šitas masažas, nuo jo pagerėja vidaus organų kraujotaka, limfos nutekėjimas, suaktyvėja medžiagų apykaita. Ir, sako, kad jis greičiau atstato nuvargusių raumenų darbingumą nei pasyvus poilsis.
Po šios procedūros jautėmės visiškai pailsėję ir atsigavę. Bet buvome užsisakę gydomojo purvo aplikacijas, tad dar pusvalandį pratęsėme kelionę po naujų pojūčių oazę. Vyras gavo purvo aplikacijas ant juosmens, čiurnų ir riešų, o aš paprašiau ant klubų ir kelių sąnarių. Šilto purvo efektas dar labiau sustiprinamas įvyniojus kūną į plėvelę – tikrai nesušalom. Mums, biurų darbuotojams sustirusiais sąnariais, gydomasis purvas buvo kaip greitoji pagalba, padedanti sumažinti sąnarių skausmus ir, pasirodo, lėtinius uždegimus.
Na, ir po visko nusiprausę po dušu išėjome tarsi naujai gimę arba, kaip mano vyras mėgsta sakyti, „tarsi po „refresh“ mygtuko paspaudimo“.
Druskininkai labai gražūs, oras buvo puikus, tad dar pasivaikščiojome po miestą, suvalgėme ledų ir pasiklausėme gyvos muzikos. Grįžome namo patyrę naujų pojūčių ir labai patenkinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.