Naują premjero šeimą lydi meilės romanų šešėliai

Dvi buvusios santuokos, trys romanai ir mažiausiai šeši vaikai. Dar įtartinas ryšys su šokėja ant stulpo. Su tokiu bagažu Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (56 m.) žengė į trečią santuoką su išrinktąja Carrie Symonds (33 m.).

Nuo 2019 metų britų spaudos stebimi B.Johnsonas ir dabar jau C.Johnson pagaliau oficialiai įteisino savo santykius.<br>Reuters/„Scanpix“ nuotr.
Nuo 2019 metų britų spaudos stebimi B.Johnsonas ir dabar jau C.Johnson pagaliau oficialiai įteisino savo santykius.<br>Reuters/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 25, 2021, 3:57 PM

Pažadais vienas kitą mylėti amžinai pora apsikeitė katalikiškoje Vestminsterio katedroje. Nuo visuomenės nuslėptą ceremoniją stebėjo vos 30 artimiausių draugų ir šeimos narių. Mat toks asmenų skaičius šiuo metu dėl koronaviruso pandemijos leidžiamas privačiuose susibūrimuose Didžiojoje Britanijoje.

Nors vos prieš kelias dienas B.Johnsonas su C.Symonds svečiams buvo išsiuntę kvietimus į didelę vestuvių puotą 2022 metų liepą, jie, pasirodo jau visą pusmetį ruošėsi tuoktis paskutinį pavasario savaitgalį.

Jaunoji vilkėjo 2870 svarų sterlingų (per 3330 eurų) vertės dizainerio Christo Costarello suknelę. Tiesa, ji buvo tik išsinuomota už 45 svarus sterlingų (apie 52 eurus) dienai.

Jaunavedžius palaimino Tėvas Danielis Humphreysas, kuris praėjusių metų rugsėjį ten pat pakrikštijo poros sūnų Wilfredą Lawrie Nicholą, gimusį 2020 metų balandžio pabaigoje.

B.Johnsonas yra antrasis Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas, būdamas šiame poste surengęs savo vestuves. 1822 metais susituokė tuometis šalies premjeras Robertas Jenkinsonas.

Prieš dvejus metus B.Johnsonas į istoriją buvo įrašytas kaip pirmasis premjeras, persikėlęs gyventi į rezidenciją Dauningo gatvėje su drauge, o ne su žmona. Ką gi, tai jau ištaisyta – nuo 2019 metų britų spaudos aprašinėjama pora pagaliau oficialiai įteisino savo santykius.

Ar tai reiškia, kad Jungtinės Karalystės premjeras užvertė paskutinį audringo asmeninio gyvenimo puslapį?

Pirmą kartą B.Johnsonas vedė būdamas 23-ejų. Mielą bendraamžę merginą, meno istoriko ir italų rašytojos dukrą Allegrą Mostyn-Owen, nužengusią tiesiai nuo legendinio britų mados žurnalo „Tatler“ viršelio. Juodu susidraugavo ir susižadėjo dar mokydamiesi Oksfordo universitete.

„Kai mes susituokėme, iš tiesų meilė baigėsi, užuot žydėjusi“, – yra atviravusi Allegra.

Po šešerių metų jų santuoka sužlugo. Paaiškėjo, kad B.Johnsonas yra užmezgęs romaną su vaikystės drauge Marina Wheeler (56 m.), su kuria kartu lankė mokyklą Kembridže ir jau suaugę vėl susitiko Londone.

Nors Allegra ir Borisas kartu negyveno nuo 1990-ųjų, oficialios skyrybos įvyko 1993 metų balandį. Lygiai po 12 dienų B.Johnsonas vedė M.Wheeler, kuri jau laukėsi ir po mėnesio ruošėsi gimdyti jųdviejų pirmąjį vaiką Larą Lettice (28 m.).

Po dvejų metų gimė Milo Arthuras (26 m.), dar po dvejų – Cassia Peaches (24 m.) ir dar po poros – Theodore’as Apollo (22 m.).

Keturi vaikai užaugo, o 25 metus trukusiai santuokai atėjo galas. 2018 metų rugsėjį pora paskelbė sukanti į skirtingas puses.

Advokatė M.Wheeler neslėpė pareikalavusi skyrybų, nes gyvenimas su vyru tapo neįmanomas.

Ko gero, ji galvoje turėjo Boriso meilės romanus su kitomis moterimis. Per visus santuokos metus mažiausiai apie tris žinojo ne tik M.Wheeler, bet ir visas pasaulis. Tad sunku įsivaizduoti, su kokiu pažeminimu moteris turėjo ilgus metus taikytis.

Pavyzdžiui, apie septintus santuokos metus, kai visi 4 M.Wheeler ir B.Johnsono vaikai buvo mažamečiai, jis užmezgė romantiškus santykius su britų žurnaliste Petronella Wyatt (53 m.), kuri laukėsi, tačiau turėjo nėštumą nutraukti.

Nors B.Johnsonas, kuris tuo metu buvo žurnalo „The Spectator“ redaktorius ir konservatoriams atstovaujantis Parlamento narys, tai neigė, vis tiek buvo pašalintas iš šešėlinio kultūros ministro pareigų.

Pastarajam skandalui nuslūgus, po kelerių metų kilo dar vienas – B.Johnsono glėbyje šildėsi žurnalistė Anna Fazackerley. O Marinai tada teko iškentėti ne tik tai.

Tuo metu buvusi pirmoji B.Johnsono žmona prisipažino, kad jų santuoka žlugo dėl vyro neištikimybės, ir pasirašydama dokumentus ji suteikė laisvę Borisui vesti Mariną.

M.Wheeler neatlaikė skausmo ir išspyrė B.Johnsoną iš namų, bet netrukus pora vėl susitaikė, šeimos gyvenimas stojo į seną vagą. Iki tol, kol 2009 metais pasklido kalbos, kad B.Johnsonas susilaukė vaiko su meno konsultante Helen Macintyre. Iš pradžių spauda, o po kelerių metų ir teismas privertė B.Johnsoną pripažinti nesantuokinės dukros tėvystę.

Būdamas Londono meru B.Johnsonas buvo įsivėlęs į neaiškią draugystę su buvusia šokėja ant stulpo ir technologijų verslo atstove amerikiete Jennifer Arcuri (34 m.).

Žinodami, koks spalvingas dabartinio Jungtinės Karalystės premjero asmeninis gyvenimas, britai ėmė kelti klausimą – kada iš tiesų užsimezgė jo ir naujosios ponios C.Johnson draugystė?

Carrie jau 2012 metais dirbo antros Londono mero kadencijos siekiančio B.Johnsono aplinkoje.

O 2018 metų kovą, kai M.Wheeler ir B.Johnsonas jau buvo pradėję skyrybų procesą, pasirodė naujienų, kad tuometis užsienio reikalų sekretorius B.Johnsonas su kolegomis triukšmingai šventė Didžiosios Britanijos vyriausybėje Konservatorių partijos spaudos atstove dirbusios C.Symonds trisdešimtmetį.

Ir tai ne pirmas kartas, kai B.Johnsonas buvo pastebėtas kartu su 23 metais jaunesne Carrie. Jie netgi kartu praleido Valentino dieną. Romantišką vakarienę „Convent Garden“ restorane kantriai stebėjo politiko apsaugos darbuotojai. Pora drauge buvo užfiksuota prabangioje „Black and White“ puotoje ir besišnekučiuojanti privačiame „Brexit“ susirinkime.

Dar po kelių mėnesių tapo akivaizdu, kad jie – nauja įsimylėjėlių pora. B.Jonhsono draugai ėmė pastebėti jo pokyčius – nauja šukuosena, ne vienas nukritęs kilogramas.

Iš pradžių pora apsigyveno pas Carrie, tačiau 2019 metų liepą jau įsikūrė bendruose 1,3 milijono svarų sterlingų (per 1,5 mln. eurų) kainavusiuose namuose Kembervilyje, Pietryčių Londone.

B.Johnsonas už 3,7 milijono svarų sterlingų (per 4,3 mln. eurų) pardavė namą, kuriame iki skyrybų gyveno su antrąja žmona Marina.

Nuo tada Carrie tarsi pirmoji dama ėmė žingsniuoti greta B.Johnsono per visas jo svarbiausias pastarųjų kelerių metų pergales – tais pačiais metais liepą tapus konservatorių lyderiu, gruodį laimėjus Parlamento rinkimus.

Praėjus vos 11 dienų po pernai vasarį galutinai pasibaigusių premjero skyrybų su M.Wheeler, užtrukusių dėl finansinių reikalų, B.Johnsonas ir C.Symonds paskelbė susižadėję ir laukiantys atžalos.

Manoma, kad B.Johnsonas širdies damai pasipiršo dar 2019 metų gruodį ir planavo tuoktis anksčiau, bet vestuvių planus sugriovė koronaviruso pandemija.

Infekcija ir tiesiogiai pasikėsino į poros sveikatą. Iš pradžių dar nėščia būdama koronavirusu persirgo Carrie, po to ir britų premjeras. Jis savaitę buvo gydomas vienoje Londono ligoninių ir tris paras praleido intensyviosios priežiūros skyriuje.

Jungtinės Karalystės premjeras pasveiko ir atsidėkodamas jo gyvybę gelbėjusiems bendravardžiams medikams jų vardu pavadino ir savo sūnų – jis tapo Wilfredu Lawrie Nicholu.

„Wilfredas yra Boriso senelio vardas, Lawrie – mano senelio, o Nicholo vardą davėme praėjusį mėnesį Boriso gyvybę išgelbėjusių daktarų Nicko Price’o ir Nicko Harto garbei“, – paaiškino Carrie.

Parengė Darija Jankauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.