Dalyje Prancūzijos – „beprecedentė situacija“: evakuojami žmonės, uždaryti keliai ir geležinkeliai

2024 m. spalio 17 d. 21:02
Smarkus lietus dalyje Prancūzijos sukėlė potvynius – teko evakuoti gyventojus, buvo uždaryti keliai ir geležinkelio ruožai. Šešiuose departamentuose šalies pietinėje dalyje meteorologijos tarnyba „Météo France“ paskelbė aukščiausią – raudoną – perspėjimo lygį. 34 departamentuose paskelbtas oranžinis perspėjimas.
Daugiau nuotraukų (1)
Overnė-Rona-Alpių regione buvo evakuota apie 900 žmonių. Televizijos parodytuose vaizduose buvo matyti užtvindyti greitkeliai, prekybos centrai, vandenyje stovintys automobiliai.
Šimtai ugniagesių skubėjo į iškvietimus. Kai kuriose vietovėse kaukė sirenos. Informacijos apie nukentėjusius žmones nėra. Tačiau institucijos primygtinai įspėjo nei pėsčiomis, nei automobiliu nevykti į užlietas teritorijas.
„Tai beprecedentė savo mastu situacija“, – sakė ekologinių pokyčių ministrė Agnès Pannier-Runacher. Kai kur per 48 valandas iškrito 60 cm kritulių – tai „labai daug“.
Ministrė įspėjo: „Visi kartu susiduriame su epizodais, kurie susiję su klimato kaita ir kuriuos patirsime vis dažniau, todėl turime jiems pasirengti“. Ministerijoje sudaryta krizių valdymo grupė. Mobilizuotos visos reikalingos tarnybos.
Prancūzijapotvyniaievakuacija
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.