Dalį Anglijos skandino potvyniai: mėnesio kritulių norma – vos per dieną, keliai tapo nepravažiuojami

2024 m. spalio 17 d. 18:52
Lrytas.lt
Gyvenimą Anglijoje pastarosiomis dienomis nemenkai sutrikdė gamtos stichijos. Dėl potvynių ketvirtadienį Šropšyro ir Herefordšyro grafystėse tebėra uždarytų kelių bei gelenžinkelių mašrutų, buvo priverstos užsidaryti kelios mokyklos, Hereforde – laisvalaikio centras.
Daugiau nuotraukų (8)
Aplinkos agentūros duomenimis, kai kuriose Šropšyro teritorijos dalyse vos per 24 valandas iškrito daugiau kritulių nei įprasta per visą spalio mėnesį.
Šropšyro grafystėje esančio užeigos „The Bucks Head“ savininkė Sarah Knight teigė, kad užeiga padėjo žmonėms, kurie vyko pro šalį, tačiau buvo priversti kelionę laikinai sustabdyti.
Ji sakė, kad kai kurie žmonės apsistojo jos kambariuose, o ji paprašė įvairių nakvynės ir maisto įstaigų surasti vietų kitiems.
Ji taip pat teiravosi gyventojų, ar jie galėtų suteikti laisvus kambarius, ir pridūrė, kad bent keturios poros apsistojo vietinių gyventojų namuose. Tačiau ne visiems taip pasisekė.
„Deja, manau, kad buvo keletas žmonių, kuriems teko miegoti savo automobiliuose“, – aiškino M. Knight.
Tarp mokyklų, kurių veikla sutrikdyta, yra ir Peterchurch mokykla Herefordšyre, kuri pranešė, kad ugniagesių tarnybos nurodymu liks uždaryta ir penktadienį. Iš pastato teko išpumpuoti vandenį.
Už susisiekimą atsakingas Herefordšyro tarybos narys Edas Bradfordas sakė, kad nepravažiuojama buvo 21 kelio atkarpa.
Jis pridūrė, kad taryba „pradeda pastebėti, kad tokie įvykiai vyksta vis dažniau“, tačiau sunku nuspėti, kur įvyks staigus potvynis.
„Tai susiję ne tik su drenažo pajėgumais“, – paaiškino jis.
Gelbėtojai priminė ir nebandyti įveikti apsemtų kelio atkarpų – pranešta apie bent 4 atvejus, kai žmones iš apsemtuose keliuose įstrigusių automobilių teko vaduoti gelbėtojams.
Anglijapotvyniailiūtis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.