Į Centrinę Europą vykstantiems tautiečiams ministerija pataria imtis atsargumo priemonių

2024 m. rugsėjo 16 d. 16:09
Dėl smarkaus lietaus ir audrų kilus potvyniams Europos centrinėje dalyje, Užsienio reikalų ministerija rekomenduoja vykstantiems ar jau esantiems Austrijoje, Čekijoje, Lenkijoje, Rumunijoje ar Slovėnijoje tautiečiams imtis atsargumo priemonių.
Daugiau nuotraukų (11)
Viešint šiose šalyse lietuviai raginami sekti naujausią informaciją vietos žiniasklaidoje, nesilankyti miškuose ir parkuose, kur gali virsti medžiai.
Taip pat patariama su savimi turėti pilnai pakrautą mobilųjį telefoną ir svarbiais atvejais informuoti gelbėtojų tarnybą skambinant numeriu 112 bei užsiregistruoti www.keliauk.urm.lt svetainėje užpildant kelionės registracijos formą, kad prireikus galėtume su jumis susisiekti dėl konsulinės pagalbos.
Elta primena, kad Centrinėje Europoje dėl smarkių liūčių patvinusios upės sukėlė potvynius. Mažiausiai du žmonės žuvo Austrijoje ir Lenkijoje, tūkstančiai buvo priversti palikti savo namus, o potvyniai padarė žalą elektros ir transporto infrastruktūrai.
 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.