Gresia didžiulė ekologinė katastrofa: Manilos įlankoje apvirto 1,4 mln. litrų naftos produktų gabenęs tanklaivis

2024 m. liepos 25 d. 17:47
Lrytas.lt
Manilos įlankoje ankstų ketvirtadienį nuskendo Filipinų tanklaivis, gabenęs 1,4 mln. litrų naftos produktų. Naujienų agentūra „AP“ praneša, kad laivas greičiausiai apvirto dėl didelio bangavimo.
Daugiau nuotraukų (1)
Tanklaivis „Terra Nova“ išplaukė iš Bataano provincijos ir judėjo į centrinę Iloilo provinciją. Įgula stengėsi nukreipti tanklaivį atgal į uostą, bet galiausiai jis nuskendo netrukus po vidurnakčio, sakė pakrančių apsaugos atstovas Armando Balilo.
Išsigelbėti pavyko beveik visai įgulai, tačiau vieno, 17-ojo komandos nario dar ieškoma.
Atlikus stebėjimus iš oro buvo pastebėtas maždaug 3,7 kilometro ilgio naftos išsiliejimas netoli audringų jūros vandenų, kur nuskendo tanklaivis.
Visgi dėmė galėjo susidaryti dėl kuro, skirto tanklaivio varikliui, o ne dėl daug didesnio kuro kiekio, kurį „Terra Nova“ gabeno kaip krovinį.
Jei naftos produktai, kuriuos gabeno tanklaivis, išsilietų, tai būtų didžiausias naftos išsiliejimas Filipinų istorijoje, o kuras pasiektų net rojaus kampeliu vadinamos Manilos pakrantes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.