Turistų pamėgtoje Sicilijoje uždarytas oro uostas: Etnos ugnikalnis vėl spjaudosi lava ir pelenais

Didžiausias Europoje aktyvus ugnikalnis – Etna – vėl spjaudosi lava ir pelenais. Dėl išsiveržimo metu pakilusių pelenų bei suprastėjusio matomumo uždarytas ir ugnikalnio papėdėje esantis populiariausias Sicilijos Katanijos oro uostas.

Etnos išsiveržimas. <br>RC/Scanpix nuotr. 
Etnos išsiveržimas. <br>RC/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-07-23 13:49

Italijos nacionalinio geofizikos ir vulkanologijos instituto (INGV) Etnos observatorijos duomenimis, lava veržtis pradėjo pirmadienio vakarą.

Iš ugnikalnio pakilo ir galingas pelenų stulpas, pasiekęs 6 km aukštį.

Vietos naujienų pranešimuose taip pat minima, kad pelenai nukrito ant netoliese esančių gyvenviečių, pavyzdžiui, Viagrande ir Aci Castello. Be to, dėl vulkaninio aktyvumo krateryje laikinai sustabdyta turistinė veikla Etnos kalno vietovėse, esančiose 2 500 metrų aukštyje ir aukščiau.

Visi skrydžiai į Katanijos oro uostą nukreipiami į aplinkinius oro uostus arba atšaukiami. Visgi dažniausiai dėl išsiveržimo oro uosto darbas sutrikdomas vos trumpiau nei parai, praneša „Euronews“. 

Etnos ugnikalnis yra vienas iš aktyviausių pasaulyje, jame dažnai fiksuojami tiek dideli, tiek maži išsiveržimai. Šis ugnikalnis yra vienas aukščiausių Europoje, jo aukštis siekia daugiau kaip 3300 metrų.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.