Lenkiją vėl talžė negailestinga gamtos stichija: žaibas trenkė į ugniagesį, vienas po kito virto medžiai

2024 m. liepos 10 d. 21:13
Lrytas.lt
Atrodo, kad gamtos stichijos šią vasarą Lenkijai itin negailestingos. Jau antrą dieną iš eilės šalyje vėl trankosi žaibai, tvinsta gatvės, viską talžo kruša, o didelių nuostolių padaro ir įsismarkavęs vėjas.
Daugiau nuotraukų (8)
Sudėtingiausia situacija, praneša tvn24.pl, susiklostė Pamario vaivadijoje. Čia dėl orų iš skautų stovyklų iš viso buvo evakuoti 962 žmonės. Visgi gamtos sukeltų bėdų netrūksta ir kitose šalies vietose.
Koscežynoje žaibas nusitaikė ir į ugniagesį, šalinusį smarkaus vėjo padarinius. Vyriškis buvo sąmoningas, vietoje buvo greitosios medicinos pagalbos brigada, kuri suteikė pagalbą nukentėjusiajam.
Kelyje Skarszewy-Starogard Gdański vėjas nuvertė medį ant automobilio. Liudininkų teigimu, kruvinas vairuotojas iš transporto priemonės išlipo pats.
Į vietą buvo iškviestos greitosios medicinos pagalbos tarnybos, tačiau dėl kelių nuvirtusių medžių jiems buvo sunku patekti į vietą. Kiti vairuotojai pasirūpino nukentėjusiuoju, iki tol, kol pavyko suteikti kvalifikuotą pagalbą.
Tačiau virstantys medžiai sutrikdė ne tik automobilių eismą. Kelyje tarp Wysoka Kamieńska ir Kamień Pomorski nukritę medžiai privertė stabdyti ir susisiekimą traukiniais.
Tuchome vėjas apvertė du vandens dviračius, kuriuose plaukė 9 žmonės. Ugniagesys pridūrė, kad iš vandens ir į krantą išlipo 8 žmonės. Ieškomas vienas žmogus.
Kai kuriose šalies dalyse tebegalioja trečiojo, antrojo ir pirmojo lygio įspėjimai dėl ekstremalių orų sąlygų.
LenkijaAudrakruša
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.