Lietuvių itin pamėgtame Lenkijos kurorte – milžiniškas potvynis: vaizdai kadruose pribloškia

2024 m. liepos 1 d. 16:56
Lrytas.lt
Lietuvių pamėgta Zakopanė (pietų Lenkija) pirmadienio popietę atsidūrė po vandeniu. Smarkios liūtys užtvindė kelius ir pastatus, tvarkyti stichijos padarinių skubėjo ir ugniagesiai.
Daugiau nuotraukų (7)
Tvn24.pl praneša, kad buvo apsemtas įvažiavimas į Zakopanę, eismas sustojo abejomis kryptimis, nusidriekė kilometrinės spūstys.
„Turėjome lietaus pliūpsnį. Rimčiausias incidentas įvyko Zakopiankos ir kelio į Olczą sankryžoje, visas kelias po viaduku buvo apsemtas. Čia veikė didelio galingumo siurbliai“, – sakė Zakopanės valstybinės priešgaisrinės tarnybos vadas Grzegorzas Worwa.
Tačiau apsemti ne tik keliai – dar prieš vidurdienį prasidėjęs smarkus lietus užtvindė daug namų, pastatų bei rūsių. 
Tarnybos taip pat įspėja, kad po praslinkusios liūties atsipalaiduoti dar negalima ir priminė, kad įspėjimo apie audrą lygis pakilo iki dviejų.
„Prognozuojama perkūnija, kurią lydės labai stiprūs krituliai nuo 35 mm iki 55 mm, vėjo gūsiai iki 80 km/h. Vietomis kruša“, – perspėjo Zakopanės pareigūnai.
O audringa Lenkijoje buvo ir pirmadienio naktis. Tatrų kalnuose kilo liūtys, takai apsinešė dumblu ir vandeniu, todėl buvo labai slidu ir pavojinga.
LenkijaZakopanėpotvynis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.