Ekvadoro sostinę supurtė 4,2 balo žemės drebėjimas

2024 m. liepos 1 d. 12:45
Pirmadienį Ekvadoro sostinę Kitą supurtė 4,2 balo žemės drebėjimas, kai kuriuose rajonuose nutrūko elektros tiekimas, tačiau aukų nėra ir didelės žalos nepadaryta, pranešė šalies geofizikos agentūra.
Daugiau nuotraukų (1)
Devynių kilometrų gylyje smogusio žemės drebėjimo epicentras buvo už 8,49 km nuo Kito, socialiniame tinkle X pranešė geofizikos institutas.
Ekvadoro pagalbos tarnybų išplatintoje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip drebėjimui smogus tuoj po vidurnakčio vietos laiku gyventojai išbėgo iš savo namų į gatves.
Kai kurie sostinės Kito rajonai paskendo tamsoje, tačiau oro uostas, metro, vandens gamybos įmonės ir sąvartynai didelės žalos nepatyrė, socialiniame tinkle X pranešė Kito meras Pabelas Munozas.
Kito gyventojai socialinėje žiniasklaidoje sakė pajutę stiprų purtymą, kai kurie pranešė apie įtrūkusias sienas.
Pasak Geofizikos instituto, žemės drebėjimas buvo stipriai juntamas mažiausiai dviejose kaimyninėse Pičinčos provincijose, kur yra sostinė. 2023 m. kovą per 6,5 balo žemės drebėjimą Ekvadoro pietvakariniame pasienio su Peru regione žuvo 15 žmonių.
 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.