Graikiją siaubia gaisrai: ministras perspėja – laukia sunki vasara

Graikijos ugniagesių komanda sekmadienį pranešė, kad, pasitelkus 15 ugniagesių sraigtasparnių ir orlaivių, taip pat šimtus ugniagesių ir savanorių, pavyko užgesinti didelį gaisrą, kilusį miškingoje vietovėje maždaug 20 kilometrų į šiaurę nuo Atėnų.

Miško gaisras<br>EPA-ELTA nuotr.
Miško gaisras<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2024, 6:31 PM

Gaisras kilo šeštadienį. Graikijos sostinėje pasirodė didžiulis pilkai rudų dūmų debesis. Daug kur tvyrojo apdegusių malkų smarvė, krito pelenai.

Graikijos ministras pirmininkas Kyriakosas Mitsotakis socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtame įraše perspėjo žmones, kad laukia sunki vasara: „Norėčiau atkreipti dėmesį, kad sunkumai mūsų dar laukia. Ir mūsų susirūpinimas yra nuolatinis“.

Ugniagesių komanda sekmadienį taip pat paskelbė, kad beveik visuose vidurio Graikijos regionuose ir keliose salose kilo dešimtys kitų gaisrų, iš kurių baisiausias buvo turistų mėgiamoje saloje Serifose, kur teko laikinai evakuoti šešis kaimus.

Serifoso meras sekmadienį per Graikijos radiją ERT sakė, kad per naktį gaisras buvo suvaldytas .

Atėnuose prie Sounio ir netoli Chalkidos miesto, maždaug už 90 kilometrų į šiaurę, ugniagesiai sekmadienį kovojo su mažesniais gaisrais. Kai kurių gyventojų namai sudegė, sekmadienio popietę pranešė ERT.

Civilinės saugos departamentas sekmadienį dar kartą perspėjo, kad po ilgo laikotarpio, kai mažai lijo, o temperatūra keletą savaičių viršijo 35 laipsnius šilumos, kitų gaisrų rizika išlieka didelė.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.