Lietuva audros išvengė, bet Lenkiją ji talžė be gailesčio: nuostoliai – didžiuliai (1)

2024 m. birželio 19 d. 22:32
Lrytas.lt
Antradienį išplatinti pranešimai apie Lietuvos link artėjančią audrą daugelį supykdė, mat gamtos stichijos šėlsmo taip ir nesulaukėme – sinoptikai pranešė, kad viskas, kas buvo žadėta Lietuvai, nuslinko labiau į pietryčius ir talžė Lenkiją, Baltarusiją, Rusiją. Visgi specialistai ragina džiaugtis – išvengėme rimtų nuostolių, kurių, panašu, netrūksta Lenkijoje.
Daugiau nuotraukų (10)
„Lenkams šiandien nepasisekė. Iš dangaus pažiro štai tokios spygliuotos dovanėlės.
Norisi tik pasakyti mūsų tautiečiams: džiaukitės, kad nieko nebuvo, nes dabar būtumėm turėję liūdnų istorijų kaip kad buvo pas mus 2023 m. rugpjūčio 7 d. Žagarėje (ir ne tik)“, – pranešė „Orai ir klimatas Lietuvoje“.
O Lenkiją pastarosiomis dienomis stichijos siaubia išties negailestinai – vos praėjusią naktį dalį šalies talžė kruša, o trečiadienį vėl užklupo galinga audra, pridariusi daugybę nuostolių.
Tvn24.pl praneša, kad dangų užklojo grėsmingai atrodantys debesys, iš kurių šniokštė liūtys, kruša, siautėjo smarkus vėjas.
Po pietų ugniagesių pagalbos prireikė beveik tūkstantį kartų, daugiausia – Mazovijos vaivadijoje ir Aukštutinėje Silezijoje.
Ugniagesiai gavo pranešimus apie nuplėštus stogus, apsemtus objektus ir nuvirtusius medžius, o iškvietimų skaičius tebeauga.
Pranešama ir apie apgadintus namų fasadus, nuverstus aukštos įtampos elektros stulpus. Daug nuostolių ir Racibuže, kur susiformavo tikras „audros branduolys“.
Nuostoliai taip pat dar augs, mat audra ne tik, kad nesilpsta, o stiprėja ir plečiasi. Šiuo metu debesys (22 val.) juda link Krokuvos. Vėjo greitis siekia daugiau kaip 27 m/sek. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.