Daugiau nei 1000 lankytinų objektų – viename žemėlapyje: pasižiūrėkite, kurie arčiausiai jūsų

2024 m. birželio 24 d. 12:24
Valstybinių miškų urėdija
Gėrėtis paukščių balsais ir miško žaluma, uogauti, grybauti ir iš arčiau pažinti Lietuvos gamtos turtus – vasara – puikus metas iškeisti miestą į mišką.
Daugiau nuotraukų (4)
Valstybinių miškų urėdija, prižiūrinti ir puoselėjanti daugiau nei 1000 šalies miškuose įkurtų rekreacinių objektų: pažintinių takų, stovyklaviečių, poilsiaviečių ir išskirtinių lankytinų vietų, kviečia daugiau laiko praleisti gamtoje ir aplankyti dar nematytas ar jau spėtas pamilti poilsio vietas.
Mylintys gyvūnus nenuobodžiaus Žvėrinčiuje ar Pašilių stumbryne, besidominčius pelkėmis pakerės Varnikų botaninio-zoologinio draustinio pažintinio tako ežerėliai, išskirtinė Dubravos rezervatinė apyrubė, žygiuoti kviečia Buktos, Miško turtų, Dūkštų ąžuolyno pažintiniai takai, piknikauti ar tiesiog pailsėti nuo miesto šurmulio galima šimtuose miškininkų įrengtų ir nuolat prižiūrimų atokvėpio, poilsio, stovyklavimo vietų.
Šiuo metu VMU valdo ir prižiūri 1107 rekreacinius objektus visoje šalyje, kuriuose atokvėpį rasti, geriau gamtą bei miškus pažinti, pasidžiaugti nuostabiais vaizdais stovyklaujant ar vaikštinėjant gali kiekvienas.
Valstybiniai miškai yra visų šalies piliečių turtas, o juose esantys rekreaciniai objektai – skirti ir laisvai prieinami visuomenei. Miškininkai visuomet rūpinosi visuomeniniam naudojimui skirtų objektų įrengimu ir priežiūra, o nemaža dalis drožinių, suoliukų ir kitų objektų Lietuvos miškuose yra sukurti pačių miškininkų rankomis.
Norintys daugiau sužinoti apie rekreacinius objektus ar iš anksto susiplanuoti kelionės maršrutą, internetiniame tinklapyje gali rasti rekreacinių objektų žemėlapį, skirtą visuomenei.
Jame kiekvienas ras vietą, kurią galėtų patyrinėti ir pažinti iš arčiau. Žemėlapyje aiškiai, skiriamaisiais ženklais, sužymėti rekreaciniai objektai, pateikiami ne tik jų pavadinimai, bet ir tiksli lokacija ir lankymosi laikas (kai lankymosi valandos yra nustatytos), trumpi aprašymai bei nuotraukos.
Informacija apie įmonės prižiūrimus rekreacinius objektus yra vienoje vietoje ir nuolat atnaujinama čia. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.