Su ramentais per Lietuvą žygiuojanti Ajana įveikė jau 100 km: prakalbo apie kelionės džiaugsmus ir iššūkius

Balandžio mėnesio pradžioje „Svajonių žygį“ su ramentais pradėjusi, Guinnesso rekordininkė Ajana Lolat-Pažarauskienė, įveikusi daugiau kaip 100 km, pasiekė Šakių rajoną. Čia moteris susitiko su vietos bendruomene.

Ajanos žygis.<br>D.Čėplos nuotr.
Ajanos žygis.<br>D.Čėplos nuotr.
Ajanos žygis.<br>D.Čėplos nuotr.
Ajanos žygis.<br>D.Čėplos nuotr.
Ajanos žygis.<br>D.Čėplos nuotr.
Ajanos žygis.<br>D.Čėplos nuotr.
Ajanos žygis.<br>D.Čėplos nuotr.
Ajanos žygis.<br>D.Čėplos nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2024-04-25 12:13

Įveikė daugiau kaip 100 km

Stiprios žinutės nešina moteris siekia ne tik šviesti Lietuvos visuomenę apie negalią, normalizuoti ją ir įkvėpti asmenis turinčius negalią išdrįsti siekti savo tikslų, bet ir pabrėžti šunų asistentų naudą bei svarbą neįgaliems žmonėms, kasdieniuose jų darbuose.

„Šis žygis – ne tik asmeninė pergalė, bet ir didelis įkvėpimas. Ajana pavyzdys to, kad negalia, šiuo atveju cerebrinio paralyžiaus diagnozė, neapriboja svajonių ir tikslų siekimo galimybių“, – sako žygeivės pagalbininkės Jurga Klimaitė – Riebling.

Su ramentais kelionę pradėjusi A. Lolat-Pažarauskienė jau įveikė per 100 km ir apsilankė Šakių rajone esančiame, Zyplių dvaro patalpose įsikūrusiame, „Zyplių dvaro oficina“ viešbutyje, kuriame ne tik ilsino nuo žygio pavargusias kojas, bet ir susitiko su gausiu būriu lukšiečių bei kitais jos idėjos palaikytojais Šakių rajone.

Pastarieji žygeivę pasitiko ypatingai šiltai, su sveikinimais ir dainomis.

„Susitikimas su Ajana buvo savotiškai stebuklinga akimirka. Visi nuoširdžiai jos laukė, priėjo apkabinti ir pasveikinti dėl drąsos ryžtis tokiam gyvenimo nuotykiui“, – sako Lukšių bendruomenės narė Skaistė Bakienė.

Vakaro metu žygeivė dalinosi savo gyvenimiškais pasakojimais, kelionės įspūdžiais, sunkumais su kuriais neretai tenka susidurti, tačiau, tuo pačiu išryškindama savo pastangų tikslą, tikėjimą ir pasiryžimą, kurie padeda įveikiant net didžiausias kliutis ar laužo visuomenės nustatytas ribas.

„Tai įkvepiantis žmogus, patyręs daugybę išgyvenimų, net ir dabar susiduriantis su dideliais iššūkiais, tačiau toliau siekiantis būti stipria asmenybe, kuri motyvuoja kitus negalią turinčius žmones. Išgirdome istoriją ir apie pačią šunų asistentų fondo iniciatyvą, neeilinius gyvūno gebėjimus ir beatodairišką jo pagalbą atliekant kasdienius darbus ir stiprinant emocinę tokių žmonių sveikatą“, – sako S. Bakienė.

Apsilankymas Zypliuose Ajanai kartu yra ir ypatinga stotelė, kurioje ji susitiko su išsiilgtu vyru bei savo asistente vilkšune Mulan.

Nuotykiai ir naujos patirtys

Nuo savo gimtųjų Usėnų iki Druskininkų pėsčiomis keliaujanti A. Lolat-Pažarauskienė neslepia, kad šis žygis – tikras iššūkis, kuriame netrūksta netikėtumų: „Kiekviename žingsnyje gali laukti staigmena, nuo netikėtai užklupusių prastų oro sąlygų ar mamos atvežtų naminių skanėstų iki naujų pažinčių.“

Visgi, kelionė neapsieina ir be pačių įvairiausių pojūčių ir emocijų, kurios, anot jos, įkvepia nepasiduoti siekti savo tikslo: „Dėl didelio fizinio aktyvumo tenka susidurti su tokiais diskomfortą keliančiais pojūčiais, kaip rankų skausmai, atsiradę nuo pastovaus ramentų laikymo, pūslės ant kojų, ar kraujas ant pirštų. Iškyla sunkumų ir susijusių su emociniais jausmais, nežinomybe kur teks praleisti naktį, vyro ir namų ilgesys,“ – savo jausmais dalinasi ji.

Ajanos „Svajonių žygis“ prasidėjo balandžio 9-osios rytą, jos gimtuose Usėnuose. Iš viso kelionė tęsis net 320 km per Lietuvą, o žygio finišas prognozuojamas gegužės 20 d. Druskininkuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.