Po lietingų ir vėsių dienų – žinia iš meteorologų: pranešė, kada vėl lepins šiluma

2024 m. spalio 3 d. 18:08
Lrytas.lt
Nors rekordiškai karštas rugsėjis leido pasidžiaugti vasariška šiluma, spalis prasidėjo jau gerokai vėsesniais orais. Daugelis jau spėjo išsitraukti šiltesnius drabužius ir avalynę, tačiau meteorologai sako, kad nors ir ne vasarai būdinga, tačiau gerokai aukštesnė temperatūra dar spės mus palepinti.
Daugiau nuotraukų (4)
„Rugsėjo 28–29 d. meteorologinė vasara baigėsi ir atėjo ruduo. Spalis prasidėjo truputį šaltesniais už daugiametį vidurkį orais. Staiga šokus iš vasaros į vėsų rudenį, ne vienam kyla klausimas: tai bus ar nebus atšilimas, žinomas kaip bobų vasara.
Klasikinė bobų vasara ateina po pirmųjų stipresnių rudens šalnų ir vėsesnių orų laikotarpio. Šilumos ir gražių orų sugrįžimą lemia aukštas atmosferos slėgis ir šilto oro srautai judantys iš pietvakarių arba pietų, todėl dienomis oras dar sušyla maždaug iki 20 laipsnių.
Artimiausiomis dienomis 20 laipsnių prognozėse dar nematyti, tačiau pastaruoju metu vyravę vėsūs orai, kai dalyje šalies net 10 laipsnių ribos termometrų stulpeliai nepasiekia, pasitrauks.
Savaitgalis dėl šiltesnės oro masės jau bus truputį šiltesnis. Dienomis sušils iki 10–15 laipsnių, vėl dažniau matysime šviečiančią Saulę.
Na, o naujos darbo savaitės dienomis bus dar keletu laipsnių šilčiau. Antradienį į Lietuvą plūstelės dar šiltesnė oro masė iš pietvakarių-pietų, todėl bent jau Pietų Lietuvoje (pašviestus Saulei) gali sušilti iki 17–18, o gal net ir iki 19–20 laipsnių“, – pranešė grupės „Orai ir klimatas Lietuvoje“ specialistai.
sinoptikaiOraiOrų prognozė
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.