Atkeliauja rudeniški orai: praneša, kada temperatūra ženkliai nukris ir kada galime sulaukti pirmųjų šalnų

2024 m. rugsėjo 26 d. 12:18
Lrytas.lt
Rugsėjis, kaip ir praėjusiais metais, vėl buvo neįprastai ir net rekordiškai šiltas. Fiksuotas ne vienas temperatūros rekordas, o smarkiau neatvėso net naktimis. Visgi panašu, kad vasara pagaliau baigiasi – į šalį atkeliauja rudeniški orai.
Daugiau nuotraukų (4)
„Kaip ir niekas nesikeičia nuo to, kas buvo rašyta prieš keletą dienų. Meteorologinė vasara baigsis šios savaitės gale. Dar ilgiau užsibūti vasara jau neketina (ir taip kelis kartus ta data nusikėlė). Vidutinė paros temperatūra nukris žemiau 15 laipsnių.
Meteorologinis ruduo prasidės paskutinėmis rugsėjo dienomis. Nelaukiantiems šaltų orų gera žinia ta, kad tas ruduo bus visai šiltas, tik trumpomis rankovėmis jau nesinorės vaikščioti.
Ketvirtadienį ir penktadienį dar sušils iki 18–23 laipsnių. Šeštadienį dar bus iki 15–20 laipsnių. Nuo sekmadienio dienomis šils iki rudeniškų 13–17 laipsnių.
Giedresnėmis naktimis jau bus galima tikėtis pirmąsias šalnas dirvos paviršiuje išvysti.
Antradienį jau spalio pirmoji, todėl tik naivuoliai tikisi dar ilgesnės vasaros mūsų klimato juostoje. Dalis gal nelabai suprato, kas šį rugsėjį ir taip nutiko. O nutiko tai, kad daug dienų buvo šiltos tarsi liepą.
Labai realu, kad šis rugsėjis bus netgi šiltesnis už 2023 m. rugsėjį, kuris irgi buvo anomaliai šiltas. Toliau einame keliu, vedančiu link to, kad 2024 metai gali tapti šilčiausiais per visą Lietuvos stebėjimų istoriją.
Grafike (meteologix) – pagrindinių orų modelių skaičiavimai. Oro temperatūros prognozė Kaunui. Kuo spalvotos linijos tarpusavyje glaudesnės, tuo prognozės patikimumas yra didesnis“, – paaiškino grupės „Orai ir klimatas Lietuvoje“ specialistai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.